» » » Як намалювати церква?

Як намалювати церква?

Як намалювати церква?
Як намалювати церква?

Багато починаючі професійну кар`єру художники в процесі свого навчання живопису стикаються з уроком малювання церковних споруд. Під час навчання дізнаються, як намалювати церква поетапно олівцем. Власне, сам процес виконання завдання аналогічний процесу малювання будь-яких інших будівель і споруд, але має свої особливості.

Виняток становлять деякі специфічні моменти, які слід обов`язково враховувати в своїй роботі саме з цим типом будівель. По-перше, вам необхідно розуміти, що ваше ставлення до процесу малювання церкви ніяким чином не повинно співвідноситися з вашими релігійними або атеїстичними переконаннями. Підходити до процесу малювання культових будівель, якими є церкви, необхідно чітко з професійної точки зору. Обов`язково застосовуйте всі отримані теоретичні знання і прийняті правила малювання.

техніка малювання

Вам обов`язково стануть в нагоді знання в області відображення перспективи. Враховуйте правила відображення освітленості і накладення тіней. Церковні будівлі своєрідні за своєю формою. Для правильного відображення на папері нестандартних будівельних об`єктів вивчіть особливості церковних будівель. Застосовуйте найбільш знайому вам художню техніку для того чи іншого виду малюнка. Тому перед тим як намалювати церква олівцем, визначитеся з тим, який саме малюнок ви будете робити: ескіз (ескіз) або повністю малюнок олівцем (кольоровий).

підготовча частина

Позначте на обраному Вами аркуші паперу геометричну фігуру, яка повторює форму будівлі. Зробити це можна у вигляді легкого начерку олівцем від руки. Також можна використовувати шаблони геометричних фігур, таких як трикутник і прямокутник. Намагайтеся робити начерки легким нанесенням контурів, які можна буде непомітно підправити або видалити при подальшій роботі. Вивчіть особливості геометрії церковних будівель перед тим, як намалювати церква.

Малюємо великі деталі будівлі



Позначте на вершині геометричних фігур лінії веж і додайте контури віконних і дверних прорізів. При цьому враховуйте співвідношення розмірів намальованих деталей і правила влаштування таких прорізів в будівельних технологіях. Основна двері в культових будівлях зазвичай розташована спереду, а вікна можуть бути розташовані як попереду, так і з боків будівлі.

Додавайте дрібні деталі

Починайте додавати в свій ескіз більш дрібні деталі, наприклад, церковну атрибутику. Робіть більше химерній оригінальної форму вікон. Додайте деякі деталі дверей, адже вони часто різьблені або інкрустовані. Складіть окремий список деталей церковного будівлі і порядку їх нанесення на папір. Ми розповіли, як намалювати церква поетапно, але потрібно ще намалювати пейзаж навколо.

пейзаж

Після завершення роботи над ескізом приступайте до штриховке. При нанесенні штрихових ліній і виборі їх направлення на папері з метою відображення глибини кольору і тіней використовуйте свої знання про традиційну в культових будівлях колірній палітрі. Перед тим як намалювати церква, визначитеся з елементами пейзажу навколишньої місцевості з урахуванням перспективи і правил оформлення планів зображення (перший план, фон і т. Д.).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!