» » » Як намалювати робота?

Як намалювати робота?

Як намалювати робота?

Для хлопчаків нічого цікавішого не придумаєш, ніж винайти самим і намалювати власного робота, наділеного безліччю індивідуальних умінь і якостей. Створення таких малюнків дозволяє розвивати фантазію і може стимулювати дитину до вивчення різних механізмів і принципів їх дії. Ця стаття допоможе в цьому, в ній буде розказано, як намалювати робота олівцем.

Що потрібно для малюнка

Знадобиться, звичайно ж, терпіння і бажання втілити задумане в життя. Малюнок повинен бути таким, щоб здавалося, що робот ось-ось оживе. Якщо є готовність творити, то необхідно мати:

  • Звичайний олівець;
  • аркуш паперу;
  • точилка;
  • ластик.

Покрокова інструкція

Щоб легше було впоратися з поставленим завданням, вам буде представлена інструкція про те, як намалювати робота поетапно.

  • Необхідно приготувати матеріали, які потрібні для виконання роботи. Для початку потрібно в голові намалювати приблизний образ робота. В процесі роботи вже над самим малюнком, будуть додаватися дрібні деталі, які до цього не були продумані. Залежно від того, яка буде фігура робота, аркуш паперу потрібно розташувати або вертикально, або горизонтально. Далі потрібно простим олівцем почати виконувати начерк.
  • За допомогою геометричних фігур намічаються основні частини тіла робота. Після цього потрібно приступити до промальовуванні. Тулуб позначається прямокутником або овалом, голова обертом. Кінцівки поки малюються у вигляді ліній, які будуть задавати напрямок ногах і руках. Якщо робот, якого ви малюєте, не матиме тіла, і скидатиметься на восьминога, то почати малюнок потрібно з позначення голови. Якщо ж він схожий на якесь комаха, наприклад на гусеницю, потрібно позначити тільки напрямок частин тіла.
  • Далі починається легке прорісовиваніе. Робот на даному етапі повинен купувати характерні риси. Вимальовується голова, яка задумувалася - кругла, витягнута (як у Чужого) або якийсь інший форми. Далі поступово робиться перехід до тулуба. Позначається броня, з`єднання між собою частин тіла, механізми, що стирчать назовні, дроти, трубки, шестерінки і інше. Приділяється увага кінцівкам. Може бути кілька рук. Замість них цілком можливо наявність щупалець. Промальовування ведеться зверху вниз. Коли основа малюнка закінчується, ластиком видаляються невидимі і допоміжні лінії.
  • Складовою частиною слід приділити увагу. Продумати форму обличчя, очей, губ, носа. Промальовувати дрібні деталі на тілі - ребристість щупалець або трубок, вбудоване зброю, місця з`єднання кінцівок, антени, кігті, лампочки, невеликі дверцята та інше. Малювати такі деталі потрібно добре заточеним олівцем. Лінії уточнюються за допомогою гумки.
  • Ще кілька порад, як намалювати робота. Після того як робота буде закінчена малюнок обводиться тонким чорним фломастером, можна гелиевой ручкою цього ж кольору. При бажанні виконується легка штрихування. Для додання роботу металевого блиску, місця штрихування акуратно розтираються пучкою або шматочком паперу. Після того, як робота буде виконана, руки можна буде помити з милом.


Тепер ви знаєте, як малювати робота олівцем самостійно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!