» » » Як плести мережу?

Як плести мережу?

Як плести мережу?
Як плести мережу?

Рибалки іноді використовують для лову риби мережі. Необов`язково купувати мережу в магазині, можна виготовити її власними руками. Раніше кожен любитель риболовлі знав, як це робиться. Сам спосіб плетіння осередків нескладний, якщо під рукою є необхідні інструменти. Буде потрібно багато посидючості і терпіння, так як це досить кропітка праця. У статті розглянемо, як плести мережу.

Матеріали і інструменти для плетіння

Для того щоб сплести якісну мережу, здатну витримати видобуток і вплив води, слід вибрати міцний матеріал. Ним може стати:

  • нейлонова або капронова нитка;
  • волосінь;
  • звичайна швейна нитка темного кольору, яка повинна бути міцною і товстої.

Крім матеріалу, будуть потрібні інструменти:

  • човник - прилад, за допомогою якого відбувається процес плетіння;
  • планка - лінійка, відміряють розмір осередку.


Якщо немає можливості придбати човник в магазині, його можна вирізати з тонкого листа пластмаси, дерева або металу. Він повинен бути трохи менше планки, щоб вільно проходити через осередки мережі. Як планки можна використовувати шматок лінійки, дерева, пластмаси. Перед тим як плести мережі для риболовлі, необхідно на човник намотати волосінь або нитку.

Процес плетіння мережі

Коли все підготовлено для роботи, можна приступати до створення рибальської снасті.

  1. Виготовляємо кільце з мотузки або нитки.
  2. Робимо через нього п`ятисантиметрову петлю. Вийде вузол, до його нижньої частини прикладаємо планку, обертаємо нитку за допомогою човника, провівши її вниз під планку і вивівши вгору через кільце.
  3. Нитка потрібно натягнути і затиснути пальцями. Вийде петля, з якої слід робити вузол.
  4. Дії повторюємо поки не буде зроблено кількість петель, необхідне для ширини мережі.
  5. Плетіння рибальської мережі триває на основі з`явився ряду петель. Натягуємо нитку, докладаємо планку, робимо оборот човника Мережанавколо планки через низ, затискаємо нитку пальцями, робимо вузол і затягуємо. Вийшла осередок.
  6. Виконуємо ряд осередків до кінця і робимо наступні ряди, поки виріб не вийде потрібної довжини.
  7. Виготовляємо оснащення вийшла мережі. По краях пропускаємо товсту мотузку або волосінь. До неї кріпляться грузила і поплавці. За допомогою вантажив одна сторона мережі опуститься на дно, а інша поплавками буде утримуватися на поверхні. Це дозволить запливати рибі всередину і залишатися там, заплутавшись в осередках. Завдяки тому, що один кінець снасті буде перебувати на поверхні, її буде легко дістати з води.

Про те, як плести мережу найпростішим способом, можна прочитати в статті Як в`язати рибальську мережу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!