» » » Як плести фенечки з схемами?

Як плести фенечки з схемами?

Як плести фенечки з схемами?
Як плести фенечки з схемами?

Фенечки - це своєрідні прикраси, які надягають на руку, як браслет. Їх виготовляють з бісеру, різних ниток, пеньки і т. Д. Навчитися плести фенечки за схемами як з ниток, так і з інших матеріалів - досить просто. Для цього потрібно лише розуміти умовні позначення і слідувати схемі.

Як плести фенечки за схемами

З чого плетемо

Перед тим, як приступити до процесу плетіння, потрібно підготувати

  • нитки необхідних або бажаних кольорів;
  • ножиці;
  • затиск для паперу.

Найкрасивіше фенечки виходять з ниток муліне, їх можна купити в будь-якому галантерейному відділі або магазині.

Перед початківцями «майстрами» постає питання, якої довжини потрібно брати нитки? Відповідь на нього приходить з досвідом, все залежить від типу плетіння. Але зазвичай досить 1,5-2 м. Детальніше дізнатися про норму витрати при плетінні в 4 нитки можна зі статті - Як плести фенечки з 4 ниток.

процес плетіння



Плести фенечки за схемами як з Інтернету, так і по самостійно намальованим кресленнями неважко. Спочатку визначаємося зі схемою. Наприклад, виріб буде пов`язано з чорних і синіх ниток. У нас ви зможете дізнатися також схему виготовлення фенечек з візерунком - для цього необхідно прочитати статтю - Як плести фенечки з візерунком.

схема

  1. Беремо потрібну довжину, складаємо кожну нитку навпіл.
  2. У місці перегину зав`язуємо вузлик і закріплюємо так, щоб було зручно плести (для цього і знадобиться затиск для паперу).Фенічка схема
  3. Фенечку плетуть поступово, по рядах (їх номери вказані з боків схеми). При цьому неважливо, з якого боку починати плетіння - праворуч або ліворуч.
  4. Стрілка на схемі вказує, який з вузликів необхідно зав`язувати на Фенечке. Стрілка також вказує, куди потрібно переміщувати нитку після того, як вузлик буде зав`язаний.
  5. Кожен вузол на схемі позначає реальні два вузла, їх потрібно зав`язувати міцно, але всі повинні бути однакові по Тугість по всій довжині вироби.
  6. Перший вузлик робиться так: потрібно крайню нитку (чорну) зігнути над синьою, а потім чорну протягнути всередину і зав`язати вузлик, підтягнувши його вгору, потім повторити ці ж дії в дзеркальному відображенні. Таким чином і робляться два вузла в одному.
  7. Далі перейдемо до виконання другого вузлика. Аналогічно тому, як був виконаний перший подвійний «пупиришек», згідно зі схемою робиться і другий, а також і всі інші.Фенічка схема
  8. Вузлики можна підтягувати вгору голкою або пальцями для того, щоб вони йшли все в один ряд і не вибивалися, мали одну форму.
  9. Коли перший ряд готовий, потрібно приступати до плетіння наступних.

Спочатку процес буде здаватися складним, але якщо постаратися, то можна незабаром набити руку і навчитися плести фенечки як за схемами прямого плетіння, так і косого. Детальніше про схему прямого плетіння можна прочитати в нашій статті - Як плести прямим плетінням фенечки.

Схеми плетіння зазвичай даються тільки для повторюваного фрагмента фенечки. Тому, як тільки за схемою все буде сплетено, потрібно повертатися до опису першого ряду і починати все спочатку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!