» » » Чим xbox one краще xbox 360?

Чим xbox one краще xbox 360?

Чим Xbox One краще Xbox 360?

Після виходу нової, третьої за рахунком приставки від Майкрософт, геймери всього світу почали замислюватися про те, що краще купити - Xbox 360 або Xbox One? І там, і там є свої плюси і мінуси, які належить розглянути кожному зацікавленому покупцеві.

Характеристики Xbox 360

Приставка другого покоління від Майкрософт конкурувала з Sony PlayStation 3 з моменту своєї появи 22 листопада 2005 року. І щоб бути нарівні з нею, Xbox 360 повинен був мати характеристики не гірше, а десь краще, ніж у конкурента. Розглянемо основні характеристики цієї приставки.

  1. Xbox 360 оснащений процесором IBM Xenon з тактовою частотою 3,2 ГГц, 512 мегабайтами оперативної пам`яті і графічним чіпсетом від Ati. У різних варіацій приставок різниться обсяг жорсткого диска і комплектацій, які не надто впливають на продуктивність. Всі відмінності по варіаціям консолі можна подивитися в статті Xbox: який краще.
  2. Операційна система для приставки була створена спеціально на основі попередньої версії ОС старої версії. Тому деякі ігри старої Xbox сумісні з Xbox 360.
  3. Приставка Xbox 360 розроблена саме для ігор. Хмарні сервіси і телебачення складають незначний мінімум в порівнянні з ігровими сервісами. Xbox 360 - це майже чиста геймерская приставка.
  4. Завдяки сервісу Xbox Live користувач може спілкуватися на форумах, грати з друзями та іншими людьми через інтернет. Саме тут зосереджена велика кількість ігор, які працюють тільки на приставці.
  5. До приставці також можна прикупити безліч додаткових аксесуарів на зразок Kinect, Messenger Kit, жорстких дисків і носіїв, мережевих адаптерів і так далі.

За довгий час експлуатації приставка неодноразово поліпшувалася, усувалися технічні неполадки, удосконалювалася програмна частина системи. Сьогодні приставка є повністю закінченим функціональним продуктом без вад у програмному та технічному планах. Однак нова приставка Xbox One володіє більш цікавою начинкою і новими функціями.

Хbox One краще, ніж Хbox 360?



Хbox One Майкрософт вирішили випустити в ту ж дату, що і попередню приставку, за традицією. 22 листопада 2013 року, через 7 років, нова приставка з`явилася на прилавках магазинів, а величезна кількість критиків стали обговорювати переваги і недоліки нового продукту великої компанії.

Основні поліпшення нової приставки:

  1. Кількість портів і роз`ємів стало більше відповідно до нинішніх реалій. Порти USB, роз`єми входу-виходу HDMI, аудіо-вихід, роз`єм для підключення інтернету по кабелю і, нарешті, гніздо для нового Kinect 2.0, який йде відразу ж в комплекті з приставкою.
  2. У плані начинки новому Хbox one є чим похвалитися. 8-ядерний процесор 1,75 ГГц, 8 ГБ оперативної пам`яті, 32 МБ додаткової ESRAM пам`яті, відеопроцесор від AMD Radeon, який має 768 ядер, жорсткий диск від 500 ГБ і Blu-Ray привід - все це дає відмінну продуктивність, швидкість і працездатність.
  3. Крім того, що Хbox One здатний похвалитися пристойною начинкою, присутні і хмарні сервіси, які будуть застосовуватися іграми для зниження навантаження на консоль. Завдяки цьому ігри стануть ще більш красивими і потужними.
  4. Але консоль зроблена не тільки для ігор. Тепер це мультимедійний центр в прямому сенсі. Завдяки Хbox One можна дивитися телевізор, програвати музику, влаштувати високоякісний показ фільму, як в кінотеатрі на великому екрані.


Однак, крім плюсів, нова приставка володіє і декількома мінусами.

Мінуси Xbox One

Перше, на що звертають увагу, - це дизайн консолі. Непримітна чорна коробка практично без дизайну абсолютно не вражає. Складалося враження, що консоль створили для того, щоб ховати її від очей під телевізор. До виходу різних різнокольорових і стилізованих моделей приставка особливої уваги залучати не буде, і вважати її елементом декору не доводиться.

Дивлячись на різні порти, дроти і роз`єми нової моделі, здається, що розробники пішли по шляху збільшення розміру всіх елементів приставки, а це явно не особливо надає їй краси і компактності.

Всі функції телебачення, показу фільмів та інші мультимедійні можливості працюють сьогодні тільки в США, де розташовується основний ринок поширення приставки.

Ще одним мінусом приставки є все «дитячі хвороби» нової техніки. Відсутність вибору ігор і недоробки в програмному і технічному плані поки сильно відлякують покупців. Консоль занадто молода, щоб усунути всі свої проблеми, але в майбутньому покаже себе з кращого боку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!