» » » Як зробити латку?

Як зробити латку?

Як зробити латку?

Іноді улюблені речі приходять в непридатність: пляма, випадкова дірка, слід від праски і так далі. Не засмучуйтеся, якщо річ настільки, для вас дорога спробуйте реанімувати її за допомогою заплатки. Підійдіть до цього питання творчо, і ви з легкістю перетворіть вада в незвичайний декоративний елемент.

Робимо оригінальну латку

Як зробити латку оригінальної, знають не всі. Для початку потрібно вибрати матеріал для заплатки. Перед цим вирішите, чи хочете ви, що б вона була непомітною або виділялася, як окремий елемент. Відповідно до цього і підберіть матеріал. Завжди виграшно виглядають заплатки з атласу, хутра, джинси і шкіри. Якщо ви визначилися з матеріалом, тепер зупиніться і виберіть форму. Спробуйте на папері, виріжте кілька форм: сердечка, квіточки, відбитки ручок і ніжок, ну і все що сбредет вам в голову, прикладіть до зіпсованому місця на тканини і виберете найбільш підходящу. Тепер за шаблоном виріжте латочку, не забудьте залишити припуск, якщо він потрібен, а якщо ні - тоді обмітайте краю. Після цього накладіть її на ваду з лицьового боку, і акуратно пришити її великими стібками. Потім пристрочите машинною строчкою або зробіть це вручну, використовуючи потайний шов. Край отвору на тканини зі зворотного боку підшийте до виправлення цієї. Приберіть все непотрібні нитки, отпарьте або отутюжьте відремонтоване місце.



Цю латку можна зробити ще більш красивою, але потрібно знати, як зробити красиву латочку? Візьміть бісер, нитки для вишивання, паєтки та клей. Перед початком декорування прочитайте інструкцію клею, що б він ще більше не нашкодив тканини. Тепер подумайте, що б ви хотіли бачити на вашій речі: яскрава квітка, може бути кульбаба, абстракцію або якогось звірка. Спочатку викладіть малюнок на виправлення цієї, що б подивитися, як він буде виглядати, тепер на потрібні деталі нанесіть клей, а ті що пришиваються, пришити. Тепер ваша річ не тільки повернулася до вас цілою і неушкодженою, але ще і знайшла нову родзинку.

Робимо латочку на куртці

Дуже часто трапляється, що в виправлення цієї потребує куртка. Це дуже дорога річ, особливо якщо вона шкіряна. Не переживайте і її можна врятувати, головне знати, як зробити латку на куртці. Для початку, там де куртка порвана, підпорі підкладку. Якщо куртка утеплена, приберіть утеплювач, в окружності приблизно 2 см навколо розірваного місця. Акуратно, голкою або зубочисткою з виворітного боку, змастіть клеєм рвані краї. Слідкуйте, щоб клей не виступив на лицьову сторону і трохи почекайте, клей повинен підсохнути. В цей час підготуйте латочку. За формою, вона повинна близько нагадувати розрив. Тепер промажьте клеєм місце вади зсередини, потім клей нанесіть на латочку і трохи почекайте. Покладіть латочку на рване місце і злегка постукайте по ній молотком. Якщо шов видно, підфарбуйте його фарбою. Зашийте підкладку, ваша куртка готова.

Робимо латочку на джинсах



У житті рідко, щось можна передбачити, несподівані ситуації трапляються з кожним. Тільки одяг, нові джинси, особливо на дитину, а він впав і дірка. Як зробити на джинсах латочку, так що б вони виглядали не гірше за попередній, часто задається питання у кожної мами. Якщо ваша дитина, примудрився порвати джинси на коліні, то краще за все туди пришити шкіряні заплатки. Тільки зробіть, це на обидві коліна одночасно. Зараз дуже модно джинси з наколінниками і светри з налокотниками. Ну, а якщо, джинси порвалися у дівчинки, візьміть аплікацію: квіточки сердечка, метелики, благо їх зараз в магазинах на будь-який смак і колір. Тільки теж не забувайте про симетрії і декоруванні, вийде дуже красиво і ніхто не помітить дефекту.

Таку ж відповідь на питання, як зробити латку на брюках. Якщо це чоловічі або жіночі джинси використовуйте шкіру або максимально схожу тканину, можна спробувати експеримент з різними видами тканини, тоді джинси знайдуть стиль «кежуал».

Не бійтеся експериментів, все в нашому житті можна виправити, потрібно всього лише трохи зусиль.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!