» » » Як приклеїти тканину?

Як приклеїти тканину?

Як приклеїти тканину?

Рукоділля - дуже цікаве справу. Якщо вирішили перетворити виріб з тканини, приклеївши на нього аплікацію, стрази або іншу тканину, то наша стаття саме для вас. Далі розглянемо, як приклеїти тканину красиво і акуратно.

Поради по роботі з клейовими основами

Дуже просто з`єднати тканини за допомогою клейових основ. До таких належать флізелін, «павутинка» і дублерин. На ці матеріали виробники наносять тонкий шар клею, що активізується при контакті з гарячою праскою.

Клеїти тканину за допомогою цих матеріалів гранично просто - акуратно розрівняйте клейову тканину, розкладіть, скомпонуйте деталі, які необхідно проклеїти, зверху накладіть матеріал (клейкою стороною до тканини) і пройдіться по ньому праскою. Найчастіше таким способом підвертають і склеюють занадто довгі калоші на брюках, джинсах, зміцнюють протерті тканини, готують дитячі карнавальні костюми. Працюючи з «самоклейки", не включайте режим відпарювання. Під дією пара матеріал може зіпсуватися, і вам не вдасться нічого приклеїти.

Використання клею ПВА

Відразу варто обмовитися: цей спосіб підходить тільки для матеріалів, які згодом не будуть піддаватися вологому або термічній обробці. Яким клеєм приклеїти тканину в такому випадку? Візьміть самий звичайний ПВА. Цей клей справді універсальний. Обмокніть в ньому пензлик для малювання, приберіть надлишки з кінчика, щоб не утворилися некрасиві плями, змастіть тканинні деталі, які необхідно склеїти, і злегка притисніть один до одного.



Чим приклеїти тканину до тканини, яка згодом буде неодноразово стиратися в машинці або вручну? Для цієї мети краще всього придбати спеціальний клей, який продається у відділах фурнітури меблевих магазинів, наприклад, Gutermann creative (надійно склеює текстиль і шкіру) або Texolit.

Використання клейового пістолета

Для приклеювання деталей до тканини добре підходить клейовий пістолет. За допомогою нього можна надійно зафіксувати будь-які елементи: великі стрази, аплікації, скло, пір`я, відрізки шкіри, в загальному, все, що побажаєте. Працювати з термопистолетом просто, проте варто бути обережними, так як нагрівальний елемент дуже гарячий і можна обпектися. Він незручний для фіксації невеликих стразів, намистин і т. Д. Тому іноді все ж потрібно використовувати ватяні палички або маленькі пензлики для нанесення клею на настільки дрібні деталі.

Щоб приклеїти їх, скористайтеся спеціальним клеєм для стразів, але пам`ятайте, що видавлювати його потрібно дуже невеликими порціями, щоб не залишити на тканинній поверхні плям. Накладати декоративні прикраси зручно пінцетом.

Тепер ви знаєте, як клеїти тканину акуратно і надійно. Також вам може бути корисна стаття Як приклеїти стрази.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!