» » » Як зробити шолом богатиря?

Як зробити шолом богатиря?

Як зробити шолом богатиря?

Кожному хлопчику швидше хочеться стати великим і сильним, як богатир! Так порадуйте його тим, що зробите на маскарад йому костюм богатиря зі справжнім шоломом. Для цього потрібні зовсім прості матеріали, головне, знати, як зробити шолом богатиря. Володіючи такими знаннями, ви без праці зробите дуже красивий, зовсім як справжній, шолом.

Шолом з пап`є-маше



Можна зробити з паперу шолом богатиря, техніка ця називається пап`є-маше. Для роботи вам будуть потрібні наступні матеріали. Звичайний повітряна куля витягнутої форми, пластилін, клей ПВА. Так само потрібно папір, можна взяти старі газети, картонні коробки, зручно працювати з туалетним папером або осередками з-під яєць. Для прикраси можна приготувати фарби: срібну або золоту, найкраще в балончику. Так само потрібно шматок тканини, з якої треба зробити барміцей.

  1. Починаємо роботу з зняття мірки голови дитини.
  2. Саме такого ж обсягу, але додавши 2-3 см, треба надути кульку. Міцно зав`язуємо його. Фломастером намітьте лінію шолома на кульці.
  3. У місці зав`язки зробіть з пластиліну загострений наконечник шолома. 
  4. Газету або туалетний папір дрібно порвіть. Намажте кулька густо клеєм, викладіть всю поверхню до лінії папером. Потім наносите другий шар клею, а потім знову паперу. Так треба укласти 7-10 шарів і поставити сушитися. Виготовляючи шолом богатиря своїми руками, пам`ятайте, що він повинен бути досить міцним, тому не шкодуйте клею ПВА, не використовуйте прострочений клей.
  5. Якщо ви робите шолом богатиря з картону або осередків від яєць, то треба спочатку порізати їх на дрібні шматочки, а потім розмочити у воді близько години. Потім треба як слід віджати картон, перемістити його в миску з клеєм, дати насититися. Отриману масу викладаємо на шолом шаром 0,5 - 0,7 см, ставимо сушити.
  6. Сушиться така заготовка 3-4 дня, вона робиться легкою і міцною.
  7. Потім акуратно протикаємо кульку і виймаємо його з шолома.
  8. Беремо канцелярський ніж, рівняємо краю.
  9. Можна вирізати з картону і приклеїти наносник або полумаску, хоча дитині це зовсім не потрібно, активно рухаючись, він може поранити особу про ці додаткові частини.
  10. Ну а тепер можна брати балончик і фарбувати. Зовні підійде золота фарба, всередині чорна. Прикрасити зовні шолом можна блискучим шнуром, орнаментом.
  11. З сітчастої тканини з металевим блиском виріжте барміцей і приклейте її до потиличної частини шолома.

Шолом з тканини



Щоб зробити шолом російського богатиря з тканини, треба взяти щільну тканину, клейову тканину (флізелін), декоративну блискучу тканину, картон, тасьму, і все ту ж фарбу з балончика. Спочатку треба зробити викрійку. Знімаємо мірки: обхват голови, довжина від краю майбутнього шолома до верхівки. Малюємо прямокутник з однією стороною, яка дорівнює 1/6 обхвату, а інша сторона дорівнює другий міркою. Форма шолома богатиря повинна бути загостреною від половини довжини, проведіть лінії від бокового краю викрійки до середини. Додайте трохи на наконечник шолома, пару сантиметрів, шириною 1-1,5 см. Потім треба вирізати 6 таких частин з тканини, додавши на шви по півсантиметра з кожного боку. Складаємо тканину: основа, флізелін, декоративна тканина. Склеюємо гарячою праскою. Зшиваємо все 6 частин, обробляємо краю. Прикріплюємо до краю ободок з картону для того, щоб шолом тримав форму. Якщо ваш задум вимагає того, то окропити поверхню фарбою. Шолом з тканини готовий!

Шолом з пластикової пляшки

Для такого шолома буде потрібна велика пластикова пляшка, яка за розміром підійде дитині. Форма шийки пляшки повинна бути з плавним переходом від широкої частини до вузької. Зніміть кришку і зробіть з пластиліну наконечник шолома. Відріжте пляшку по довжині, щоб вона підійшла за розміром малюкові. Залишилося тільки пофарбувати шолом фарбою, прикрасити блискучими частинами: паєтками, тасьмою та ін. Краї пластика, які будуть стикатися з головою, треба проклеїти щільною тасьмою, склавши її навпіл уздовж. До наконечника шолома можна прикріпити довгий блискучий дощик для ялинки, як богатирі кріпили кінські волосся. Такому шолому так само можна пришити з тканини барміцей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!