» » » Як зробити штангу?

Як зробити штангу?

Як зробити штангу?
Як зробити штангу?

Штанга є найголовнішим спортивним снарядом практично будь-якого спортивного залу. Однак такий корисний снаряд можна зробити і в домашніх умовах: розглянемо основні способи.

З чого можна зробити штангу

Залежно від того, де ви живете (в приватному будинку або квартирі), для виготовлення штанги можна використовувати пляшки з піском, дерев`яні кругляки або автомобільні диски. Гриф ж для штанги можна зробити з держака лопати або шматка труби. А тепер більш детально поговоримо про процес складання штанги з кожного зі згаданих матеріалів.

Штанга з пляшок з піском або водою

Для того щоб своїми руками зробити штангу з пластикових пляшок до водою або піском, нам знадобляться:

  • пластикові пляшки - 8 штук;
  • широкий канцелярський скотч;
  • 4 - 5 метрів алюмінієвої або залізної дроту;
  • 2 відра сухого піску або води (на всі пляшки);
  • держак від лопати або шматок труби.

Перед початком збирання потрібно визначитися з вагою штанги. Виходячи з цього, потрібно розрахувати кількість пляшок, які нам знадобляться. Розрахунки потрібно робити, виходячи з того, що в літрову пляшку поміщається близько двох кілограмів сухого піску і, штангавідповідно, один кілограм води.



Пісок необхідно насипати тільки сухий, щоб надалі його маса не змінилася. Також необхідно враховувати вагу нашого грифа. Для забезпечення точного балансу двох кінців штанги кожну пляшку після наповнення необхідно зважувати.

Отже, коли все пляшки заповнені, можна приступати до складання. На початку потрібно поставити 4 пляшки пліч-о-пліч і дуже щільно обмотати їх між собою скотчем. Чим міцніше будуть обмотані пляшки, тим довше прослужить штанга, тому скотча жаліти не потрібно.

Додаткову жорсткість даної конструкції забезпечуємо дротом, яким ми ще раз обмотуємо пляшки. Після цього настає час установки грифа. Як правило, у горлечка пластикові пляшки мають звуження- саме це дозволяє протягнути держак межу 4-ма пляшками так, щоб не залишалося зазорів і пляшки щільно охоплювали держак. У випадку з трубою це дія виконується аналогічно.

Штанга з кругляків пенька



Якщо у вас є можливість напіліть з пенька кругляки, вам буде дуже легко зробити самому навіть розбірну штангу. Такі дерева, як дуб, мають велику щільність і, отже, досить важкі. Для збірки «дерев`яної» штанги нам знадобляться:

  • бензопила або ножівка;
  • шуруповерт або викрутка;
  • сталеві пластини шириною 5 - 10 см-штанга
  • саморізи по дереву.

Для штанги потрібно напіліть диски товщиною 20 - 30 см. Оскільки робити отвір глибиною 20 - 30 см досить проблематично, необхідно кріпити «млинці» до грифу дещо іншим методом. Ми будемо не надягати вантаж на гриф, а підвішувати його. Для цього потрібно зробити петлі з металевих пластин на стінках «млинців» ближче до торців. Розмір петлі повинен точно відповідати діаметру грифа, щоб забезпечити щільне з`єднання. Пластини до «млинців» прикріплюються за допомогою саморізів.

У такій конструкції штанги є недолік: дерево може висохнути згодом, що помітно вплине на вагу.

Як зробити штангу з автомобільних дисків

Якщо у вас є непотрібні автомобільні диски з покришками, зробити штангу можна з них. Вона вийде дуже значною за масою, і зібрати її дуже легко. Отвори в «млинцях» вже є, тому залишиться тільки підібрати міцний гриф (наприклад, лом або трубу).штанга

Далі потрібно встановити гриф в диски і надійно скріпити їх між собою. Для закріплення дисків на дерев`яному грифі можна наступним чином використовувати дріт:

  • виконати отвори в грифі біля диска з боку кінця держака;
  • протягнути один кінець дроту туди, а інший через отвори в диску;
  • міцно переплести між собою два кінці дроту.

Таким чином, диск буде жорстко закріплений на грифі і дозволить вам займатися спортом зі зручністю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!