Що таке настрій?

Що таке настрій?

Розглянемо, що означає поняття «настрій», які зовнішні зміни його видають і як змінити свій емоційний стан в кращу сторону.

Що таке настрій: визначення

Більшість психологів прийшли до висновку про те, що настрій - це характеристика емоційного стану в певний відрізок часу. Іноді дане слово вживають, щоб охарактеризувати ознаки домінуючого для даної людини типу афективної. Настрій може бути ейтіміческім (рівним), гіпертимічні (підвищеним), гіпотимічних (зниженим), тривожним і т. Д. Фоном цього емоційного стан багато в чому визначається протягом ряду психічних процесів, одним з яких є мислення. Залежно від настрою ми по-різному сприймаємо масштаб проблем і знаходимо різні шляхи їх вирішення, воно створює одну з граней нашої суб`єктивної реальності.

Які деталі видають емоційний стан

Це можуть бути жести, вираз обличчя, інтонації голосу і навіть то, як ви одяглися сьогодні. Спостерігайте за тим, яка колірна гамма переважає в наряді співрозмовника: жовта - він у відмінному настрої, зелена - він спокійний і врівноважений, сіра - сигналізує про душевний дисбаланс, можливо, депресії. Придивіться уважніше до людини, нехай жодна деталь не утаітся від вас: яка музика грає в його плей-листі, опущені або підняті куточки губ, коли він знаходиться в спокійному стані, чи присутній здоровий блиск в його погляді і так далі.

Вплив настрою на здоров`я



Існує чимало прихильників теорії про те, що здоров`я і фізичний стан налаштовані думками самої людини. Ці слова навіть співзвучні: "налаштоване" і "настрій". Емоційний стан, безперечно, впливає на мозкову активність і загальний стан. Як відомо, результатом сильного емоційного потрясіння можуть стати найрізноманітніші хворобливі стани від неприємної головного болю до виразки.

Як поправити настрій?

Якщо хочете навчитися управляти своїм настроєм, прислухайтеся до порад психологів:

  • Спробуйте визначити першопричину поганого настрою і постарайтеся впоратися з нею.
  • Займіться фізичною діяльністю.
  • Додайте в раціон овочі, в складі яких є селен (брокколі, спаржа, мускатний горіх, каррі, гвоздика). Можна з`їсти банан або шоколадку, тільки не захоплюйтеся терапією "поїдання смакоти".
  • Займіться улюбленою справою або поспілкуйтеся з приємними людьми.

Рекомендуємо прочитати наступні статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!