» » » » Чому поганий настрій?

Чому поганий настрій?

Чому поганий настрій?

У всіх бувають невдалі дні, коли настрій, як то кажуть, на нулі. Якщо таке трапляється час від часу - це нормально. Якщо період смутку-печалі затягується, є привід задуматися про те, чому поганий настрій стає постійним супутником життя. Якщо цим знехтувати, рано чи пізно справа може закінчитися серйозними порушеннями психіки.

Припустимо, зазвичай людина знаходиться в хорошому або нейтрально-спокійному настрої. Але одного разу він помічає, що оточує перестало його радувати, а то і почало дратувати, причому різко, наприклад, з ранку раніше або, навпаки, ближче до вечора. Якщо настрій дуже погане, треба спробувати його виправити, але для початку не завадить зрозуміти причину дратівливості. Можливо, ви просто втомилися або зголодніли. Настрій відновиться після розслаблюючій ванни і смачної вечері. Тільки остерігайтеся звички щоразу «заїдати» смачненьким стрес і роздратування. Часто це призводить до великих проблем з фігурою, що, в свою чергу, гарного настрою не сприяє. А рясний вечерю забезпечить поганий настрій вранці.

Можливо, протягом дня стався конфлікт, який вибив з колії. Якщо сварка вже трапилася, пережовувати враження, лаючи себе за те, що вчасно не зрозуміли, як відповісти, марно. Це все одно, що пиляти тирсу. Потрібно навчитися відкидати те, що вам заважає спокійно жити далі. Таке вміння дається не відразу, але якщо ви не захочете її опанувати, готуйтеся до того, що поганий настрій буде у вас постійно, а там недалеко і до депресії. Прочитайте нашу статтю: «Поганий настрій. Що робити?», Там пропонуються різні способи боротьби з поганим настроєм.



Якщо відчуваєте, що накопичилася втома і дратівливість не врятує ні розслаблююча ванна, ні смачна вечеря, значить, все йде серйозніше. Постійно поганий настрій, що робити? Можливо, ви настільки «замоталися», що вам потрібно більш тривалий відпочинок і релаксація. Візьміть відпускні якщо є гроші, рушайте в подорож на курорт-якщо немає - просто влаштуйте собі розслаблений відпустку вдома: висипайтеся, смачно харчуйтеся, займайтеся релаксацією і отримуйте позитивні емоції від улюблених справ. Також корисно пройти курс масажу у хорошого фахівця, медичне обстеження (можливо, поганий настрій - наслідок розвинулися болячок, від яких потрібно вилікуватися), якщо необхідно - записатися на консультацію до психолога.

Будь-яке захворювання легше запобігти, ніж лікувати, це відноситься і до розладів настрою. Якщо у вас поганий настрій, причини його шукайте всередині себе. І намагайтеся шукати в житті позитив. Не піддавайтеся сумуй, не песто її, шкодуючи себе. Піклуйтеся про своє здоров`я, дивіться добрі фільми, читайте хороші книги, спілкуйтеся з позитивними людьми!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!