Як стати самостійною?

Як стати самостійною?

Багато людей хочуть бути самостійними, але щось їх постійно зупиняє. Щоб все самостійно вирішувати, необхідно усвідомлено розуміти, що в такому випадку вся відповідальність буде лежати тільки на вас. Не вміючи приймати свідомо самостійні рішення, людина дуже часто пропускав привабливу можливість, яка дається один раз в житті. Отже, давайте подивимося, як стати самостійною людиною.

концепція самостійності

Відомий психолог Рубінштейн вважав, що найважливішими характеристиками незалежної людини є свобода вибору і здатність нести відповідальність за зроблений вибір. Таким чином, саме у самостійну людину з`являється реальна можливість реалізувати себе в житті, отримати задоволення від своєї роботи і відпочинку. Не дивно, що подібна концепція залишається актуальною протягом століття.

Самостійна людина, не слухаючи нікого, самостійно вибирає собі професію, як справу всього життя. Він може піти на ризик і відкрити своє власної справу, тим самим ставши багатшим в кілька десятків разів. Як говоритися, краще шкодувати, що зробив, ніж жаліти, що не зробив. Якщо ризик буде обгрунтований, то людина отримає все, до чого прагнув - гроші, успіх, улюблену роботу. Якщо ж станеться невдача, то людина все одно залишиться в плюсі, так як він придбає найцінніший досвід. Найголовніше не боятися.

Чому ми несамостійні

Існує кілька причин несамостійності. Перша з них - це виховання. Дуже часто саме батьки обмежують нас у виборі, посилаючись на те, що вони самі можуть подбати про чад. Але така надмірна опіка не дає маленькій людині зробити свій власний вибір у житті, через що страждає його власне «Я».

Друге це особливості особистості. Людина сама по собі може бути сором`язливим і боязким через його слабкої нервової системи. Також на поведінку безпосередньо впливає і темперамент, який і ділить людей на рішучих і нерішучих.

І третє, що людину визначає, як несамостійного - це привабливість самої позиції несамостійного поведінки, коли йому зручніше залишатися осторонь, ніж приймати важливе рішення.

Як стати більш самостійною



Щоб знати, як стати самостійною, необхідно почати з самого простого - поставте перед собою невелику мету, яку необхідно будь-що-будь домогтися. Почніть самостійно купувати речі для дому, оплачувати рахунки, намагаючись не залежати ні від кого.

Другий крок до самостійності - це експерименти. Почніть з простого - навчитеся робити нове серед того, що вам подобається. Наприклад, освойте незнайоме блюдо. Сходіть в магазин, купіть все для цього необхідне. Перед вами не повинно стояти зовсім ніяких перешкод.

Почніть займатися спортом, харчуйтеся правильно. Гарна фігура і бадьорість духу додадуть вам впевненості в собі. Виберіть певний стиль одягу, який підходить тільки вам, і дотримуйтеся його.

Почніть приймати відповідальні рішення за іншу людину, спочатку в мінімальних розмірах. Наприклад, візьміть під власну відповідальність молодшого брата або сестру. Також можна завести собі домашню тварину, за яким також потрібно турбота і догляд. 

Тепер ви знаєте, що потрібно робити і як стати самостійною, нести відповідальність не тільки за себе, але і за інших. Тільки так ви зможете домогтися чого-небудь в житті і стати по-справжньому щасливими.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!