Як переконати людину?

Як переконати людину?

Досить часто успіх вашої справи залежить від здатності переконати потрібну людину, вплинути на нього так, щоб він прийняв вашу точку зору. На жаль, уміння і навички, як переконати человекане дістаються нам "з молоком матері", цього потрібно навчитися.

Саме переконання - це вміння впливати безпосередньо на свідомість людини. Суть полягає в тому, що за допомогою аргументів потрібно спочатку добити згоди від співрозмовника, а потім трансформувати його в установку, що відповідає вашій меті.

Ми щодня стикаємося з людьми, які мають відмінну від нашої точку зору. Наше завдання - їх переконати і перевести на свій бік для досягнення поставленої мети. Завдання це не з простих, але цілком здійсненна.

5 головних правил

Дотримуйтесь кордону людини:

Оптимальна відстань для бесіди - 20 - 30 сантиметрів. Підійшовши ближче, ви вторгнеться в інтимну зону, тим самим викликавши роздратування у опонента. Переконати в чомусь таку людину Вам вже не вдасться.

Використовуйте невербальні засоби спілкування.



Вони підсвідомо розташовують людини. Але при неправильному або надмірному їх використанні, жести можуть навпаки відштовхнути. Відмовтеся при важливою бесіді від схрещених на грудях рук, тримайте їх відкритими, розгортаючи долоні до співрозмовника. Ці жести говорять про вашу відкритості і щирості.

Звертайтеся по імені.

Найприємніше слово для кожної людини - його ім`я. Людина як би насолоджується, чуючи, як його вимовляють інші. Тому не забувайте звертатися по імені, і робити це досить часто (тільки не перестарайтеся).

Задавайте "відкриті питання".



Вони повинні починатися зі слів: хто, що, як, коли. Такі питання змушують давати повні розгорнуті відповіді. Чим більше буде говорити людина, тим більш розслабленим і "доступним" він буде.

Правило трьох "так".

Якщо в перших трьох питаннях людина відповіла "так", то ймовірність того, що він погодиться і на чётвёртий зростає вдвічі. Зробіть так, щоб вирішальне пропозиція була саме на 4 місці. Так ви збільшите шанси на позитивний результат.

Існує ще безліч способів розвинути вміння переконувати людей. Якщо ви дійсно хочете домогтися потрібного вам результату - дійте.

способи переконання

  • Запитайте у співрозмовника про наявність часу перед тим, як почати його вмовляти. Таким чином ви підкреслите значущість і вашу повагу до опонента і його вільному часі.
  • Вмовляйте непередбачувано, красиво і цікаво. Зацікавте своєю мовою. Психологічно набагато складніше відмовити красномовного людині. Не забувайте про словах ввічливості. Обов`язково висловіть свою вдячність після досягнення поставленого результату.
  • Пам`ятайте про котра володіє усмішці і вашої харизми. Так люди будуть слухати вас, мало замислюючись про суть розмови і приймаючи вашу точку зору. Гарний настрій завжди допоможе в досягненні поставленої мети.
  • Перед тим, як почати свої вмовляння, зробіть що-небудь для людини. Йому буде складніше вам відмовити, так як буде присутній легке відчуття провини і боргу перед вами.
  • Постарайтеся не бути очевидними в своїх домовленостях. Дайте людині самій прийти до потрібної думки.
  • Намагайтеся побудувати спілкування так, щоб людина не розумів, що ви його на щось вмовляєте.
  • Психологічно будьте готові до відмови. Як показує практика, якщо ми спокійно ставимося до негативної відповіді, то частіше чуємо позитивні. Задумайтесь, адже від негативного рішення якоїсь людини, нехай навіть дуже важливого, світ не перестане існувати.
  • Робіть ставку на чесність. Вона здатна роззброїти будь-кого. Щиро зізнайтеся, що вам просто необхідно умовити співрозмовника заради своєї вигода. Багато людей при такій відкритості погоджуються і йдуть людині на допомогу.
  • Вмійте вчасно зупиниться. Не ставайте надокучливими і занудотними. Так досягти мети практично не реально.

Володіти вмінням переконувати людей повинен практично кожна людина. Як мінімум для того, щоб переконати чоловіка викинути сміття або відмовити дружину купувати чергову дорогу шубу.

Тепер ви знаєте, як навчитися переконувати людей. Спробуйте ці методи на практиці і переконайтеся в їх результативності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!