Чому немає дітей?

Чому немає дітей?

На жаль, дуже багато пар, які хочуть стати батьками, стикаються з проблемою, коли, незважаючи на велике бажання і регулярні спроби завести дитину, у них нічого не виходить. Перш ніж впадати у відчай, необхідно розібратися в причині, чому немає дітей і цю причину усунути.

Перш за все, пам`ятайте, що не можна звалювати провину за відсутність дітей на одного партнера. Безпліддя може виникнути як в результаті наявності проблем у одного з партнерів, так і в результаті сукупності проблем у обох. Тому тільки ретельне дослідження стану здоров`я як жінки, так і чоловіки допоможе вам встановити причину безпліддя достовірно.

Неправильно вибраний час

При плануванні вагітності перше, на що варто звернути увагу, - це дати початку і закінчення менструального циклу у жінок. Справа в тому, що навіть абсолютно здорова жінка не зможе завагітніти в період після закінчення овуляції, коли яйцеклітина покидає яєчник і потрапляє в черевну порожнину. Тому найбільш сприятливим часом для зачаття вважається період від початку циклу до початку овуляції. В середньому, це перші два тижні після початку менструації.

генетичне безпліддя



Безпліддя може бути обумовлено генетичними факторами. Генетично обумовлені проблеми можуть виникати як у чоловіків, так і у жінок.

  • У чоловіків такі проблеми найчастіше пов`язані з порушенням якісних або кількісних показників сперми, з малим вмістом сперматозоїдів в еякуляті або з їх повною відсутністю, а також з аномальним розташуванням хромосом.
  • У жінок генетично зумовлене безпліддя часто пов`язано з аномаліями хромосомного набору, з полікістозом яєчників, з первинною аменореєю, з синдромом передчасної менопаузи і т.д.

Проблеми, які здаються на перший погляд генетично зумовленими, насправді можуть бути викликані іншими, зовнішніми факторами. Тому перш, ніж говорити про наявність у кого-небудь з партнерів генетичного безпліддя, необхідно пройти дуже ретельне обстеження.

наявність захворювань



Дуже часто на функцію дітонародження впливають захворювання, ніяк на перший погляд з нею не пов`язані. Це може бути діабет, різні форми ендокринних порушень (ураження наднирників і щитовидної залози), порушення роботи гіпоталамуса і т.д. При плануванні вагітності необхідно враховувати наявність таких захворювань і бути готовим до того, що поки ви не вилікуєтеся, завести дитину вам не вдасться.

Несприятливе навколишнє середовище

На жаль, екологічна обстановка на планеті зараз залишає бажати кращого. Чим гірше екологія, тим нижче показники народжуваності в регіоні. Якщо ви плануєте завести дитину, вам слід уникати контакту з сильними хімікатами, щоб не посилювати і без того несприятливу ситуацію.

куріння

Скільки б не твердили медики про шкоду куріння, люди продовжують самовіддано віддаватися цій згубній звичці. А тим часом куріння підвищує ризик появи безпліддя на 60%, а ризик мимовільного аборту на 30%. Тому лікарі рекомендують тим, хто бажає завести дитину, як мінімум за півроку до бажаного моменту настання вагітності відмовитися від куріння. Те ж стосується і зловживання алкоголем.

ідіопатичне безпліддя

Якщо ж ви спільно зі своїм партнером пройшли всі етапи обстежень, а причину безпліддя виявити удалость, лікарі зазвичай говорять в таких випадках про наявність безпліддя неясного генезу. В цьому випадку вам залишається або чекати дива, або вдаватися до таких заходів, як штучне запліднення, внутрішньоматкова інсемінація або стимулювання овуляції.

Читайте також статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!