Болить куприк, що робити?

Болить куприк, що робити?

Багато стикаються з проблемою болю в нижній частині хребта - куприку. Якщо куприк болить, як лікувати його? Зараз ми детально розглянемо причини болю в куприку і поговоримо про те, як з ними боротися.

Досить часто люди страждають від болю, які можуть бути як нападоподібними, так і постійними. Відчуття болю в області куприка завжди сильне і гостре. Часто люди скаржаться на те, що сильно болить куприк, особливо відчувається ця біль під час дотику до нього. Також такий біль може віддавати ниючі і гострими відчуттями в сідничний область або нижню частину живота. Також характерно посилення болю під час ходіння або сидіння.

Найчастіше біль в куприку спостерігається у жінок похилого віку після п`ятдесяти років. Такий процес обумовлений специфікою анатомії. Справа в тому, що кістки тазу у жінок старіють набагато раніше, так як після 50 років крижі таза жінок набуває більш вигнуту форму, що призводить до постійних травм або болів.

Причини захворювання куприка

Що робити, якщо болить куприк? Потрібно спочатку зрозуміти причини появи захворювання. Справа в тому, що в місці, де з`єднуються крижі і куприк, досить часто утворюються і скупчуються солі. Через нерухомості в цьому місці виникають запальні процеси.

Причини розвитку захворювань куприка можуть бути патологічними. У дитинстві кожен з нас падав, катаючись на лижах, санках, велосипеді і так далі. В результаті деяких падінь міг сильно постраждати куприк, що в дорослому віці призвело до розвитку захворювань.



Також причини можуть критися в важких пологах, пов`язаних з великим розміром плода. Копчик може змінитися, сильно загнутися, також можуть пошкодитися його зв`язки, що в подальшому призведе до виникнення болю.

Крім того, запальні процеси в області куприка можуть виникнути в результаті сидячої роботи, пасивного способу життя, постійних стресів і нервового напруження.

профілактика захворювань

Ми з`ясували, чому болить куприк, що робити в такій ситуації?



Для початку трохи поговоримо про профілактику захворювань куприка. Ті, хто більшу частину часу сидять за комп`ютером або телевізором, повинні періодично, приблизно раз на годину, по десять хвилин виконувати розминку. Потрібно бути схожим, виконати ряд вправ у вигляді присідань, махів ногами, а також нахилів і поворотів тулуба в різні боки. Також потрібно розминати колінні суглоби, виконуючи згинання ніг.

Навчіться правильно сидіти Для того щоб попередити захворювання куприка, потрібно правильно встановити спинку стільця або крісла. Спинка стільця повинна розташовуватися до нього під кутом 90 градусів. Це робиться для того, щоб спинка стільця підтримувала спину, що не деформуючи хребет.

Ті, хто багато працює в городі або дуже довго стоїть біля плити, повинні відпочивати. Для цього потрібно лягти на ліжко і лежати протягом півгодини. При цьому потрібно підняти ноги вгору і впертися ними в стіну.

Також на болі в куприку впливають розлади кишечника. Тому потрібно ретельно стежити за його станом і правильно харчуватися.

Народні засоби лікування

Якщо болить куприк при сидінні, потрібно вдатися до народних засобів. Кращим знеболюючим в такому випадку є настоянка з вузьколистої лаванди. Потрібно взяти трохи квіток лаванди і залити їх невеликою кількістю соняшникової олії, а після цього залишити настоюватися в темному приміщенні протягом півтора місяців. Після приготування настойку необхідно втирати по два рази в день в запалені місця.

Якщо мучать болі в куприку при вставанні, рекомендується використовувати паростки картоплі. Для приготування настоянки потрібно взяти склянку паростків картоплі, приблизно по два сантиметри завдовжки. Після цього треба залити паростки 0.5 літрами медичного спирту і дати настоятися протягом десяти днів в скляній банці в темному приміщенні. Дану настоянку рекомендується втирати в запалені місця. Варто пам`ятати, що це засіб ні в якому разі не можна пити. Також цим засобом можна лікувати різні запалення і радикуліт.

Якщо все ж не проходять болі в куприку, лікування не призводить до гарних результатів, рекомендується звернутися за допомогою до терапевта.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!