Чому болить поперек?

Чому болить поперек?
Чому болить поперек?

Будь-який біль - це сигнал тривоги, симптом якого-небудь захворювання, на яке слід звернути увагу і вжити заходів. Якщо болить поперек, організм нам повідомляє, що виникла проблема, пора бігти до лікаря. А поки ми подивимося на можливі причини болю в попереку в залежності від ситуацій, в яких вона виникає.

Чому болить поперек - можливі причини

Біль в попереку - дуже хитрий симптом, який може говорити про самих різних порушеннях в організмі, таких як:

  • остеохондроз,
  • порушення в діяльності органів малого таза,
  • порушення в хребті, в м`язах,
  • сколіоз (викривлення хребта) - найбільш часта причина, чому болить спина і поперек, особливо в підлітковому віці,
  • зміни в механіці нижніх кінцівок,
  • захворювання простати у чоловіків,
  • проблеми шлунково-кишкового тракту,
  • хвороби нервової системи,
  • захворювання нирок і так далі.

І це далеко не весь перелік можливих захворювань, які повинен діагностувати фахівець, а не звичайна людина у себе вдома. Якщо болить поперек, задумайтеся, це серйозний привід звернутися до лікаря.

Чому болить поперек при вагітності

Чому болить поперек на пізніх термінах вагітності, зрозуміти можна без праці. Навантаження на хребет збільшується, м`язи живота послаблюються. Такий біль проходить після пологів. Живіт росте, змінюється постава, зміщується центр ваги, відчувається сильний тиск на попереково-крижовий відділ, є ймовірність виникнення затискачів і спазмів.

У період вагітності завдяки гормону релаксину починають розслаблятися стегнової-крижові суглоби, які завжди були нерухомі. Цей момент разом зі зростаючим животом буде порушувати рівновагу вагітної жінки. Вона починає випинати живіт, відводити назад плечі, згинати шию. Як результат - зайве вигнутий хребет, біль і напругу м`язів в попереку.



Займаючись спортом і ведучи активний спосіб життя до вагітності, після зачаття жінка вже буде менше замислюватися про те, чому у вагітних болить поперек. Адже хороша фізична форма допоможе організму легше перенести і вагітність, і пологи.

Ну а після пологів ви стаєте щасливою мамою, яка заради малюка готова на все. Але ні в якому разі не можна забувати про допомогу такого ж щасливого тата. Інакше мами будуть безкорисливо тягати немовлят на руках, піднімати іграшки з підлоги, зашнуровувати черевички і одягати дитину, підтримувати дитину, коли той вчиться ходити. Дорогі мами, бережіть свою спину, адже кожній дитині потрібна здорова мама!

Чому при місячних болить поперек

Нерідко зустрічаєш жінок, які скаржаться на болі в попереку під час менструації. Чому болить живіт і поперек? Така проблема викликана простагландинами - природними речовинами, концентрація яких збільшується під час місячних. Крім того, в період менструації в організмі багатьох жінок затримується рідина, що додає до звичайного вазі 1,5-2 кг. Сечогінні препарати в цей час бувають дуже до речі, вони зменшують болі в попереку при місячних.

Чому болить поперек перед місячними? Біль в попереку є одним із симптомів ПМС (передменструального синдрому). У передменструальний період в крові жінки збільшується вміст певних гормонів, які здатні помітно знижувати больовий поріг. Тому при місячних біль в попереку стає просто нестерпною.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!