» » » » Як вилікувати аденоїди у дитини?

Як вилікувати аденоїди у дитини?

Як вилікувати аденоїди у дитини?

Захворювання з запальним процесом в носоглотці, супроводжуване збільшенням глоткових мигдалин (аденоїдів), часто спостерігається у дітей 3 10 років. Причини виникнення захворювання можуть бути різними, а лікувати аденоїди можна як хірургічним шляхом, так і різними народними засобами. З нашої статті ви дізнаєтеся більш детально про те, як вилікувати аденоїди у дитини.

Хірургічне втручання

Дане лікування дуже спірне, адже при такому втручанні можуть бути і негативні наслідки для дитини. З рецидивів відзначимо можливість захворіти бронхітом або навіть астму, а також погіршення функцій імунної системи в області носоглотки. Втім, лікарі зазвичай самі вирішують, чим лікувати аденоїди у дитини в кожному конкретному випадку, а операція застосовується, в основному, лише для гострих стадій хвороби.

Існує 3 методики видалення аденоїдів:

  • аспіраційна, коли за допомогою спеціального екстракту видаляється запалена тканина носоглоткового мигдалика.
  • ендоскопічна. Проводиться під наркозом при постійному візуальному контролі. На сьогоднішній день це найбільш поширений метод видалення аденоїдів.
  • за допомогою приладу під назвою «шейвер-Мікродебрідер», який дбайливо видаляє тканину по частинах.

Також радимо вам прочитати нашу статтю Як видаляють аденоїди, в якій детально описано, як відбувається видалення аденоїдів хірургічним шляхом.

Лікування народними засобами

У домашніх умовах ви можете лікувати аденоїди у дитини і народними способами. Наприклад, промивати ніс два рази в день за допомогою «груші», вводячи поперемінно розчин в кожний носовий прохід.



Розчин можна приготувати наступними способами:

  • налити в «грушу» звичайну теплу воду (попередньо прокип`ятивши);
  • морською водою (робиться з 2 ч.л. морської солі (можна купити в аптеці), що розчиняються в склянці теплої води);
  • відвар трав (можна купити в аптеці звіробій, низку або, наприклад, листя зніту).

Також ви можете супроводжувати промивання носа закапуванням крапель: в кожний носовий прохід потрібно закопувати по 2-3 краплі. Як крапель застосовуються такі засоби:

  • сік алое;
  • відвар чистотілу (для маленьких дітей);
  • відвар евкаліпта;
  • відвар кори дуба.

Всі ці кошти можна придбати в аптеці, а сік алое можна отримати з домашнього рослини - напевно у вас або у ваших знайомих є таке. При лікуванні аденоїдів не варто забувати і про лікарські препарати, таких як імуностимулятори, антибактеріальні препарати і вітаміни. Комплексна терапія дає хороший результат.

Зміцнюємо дитячий організм

Для запобігання появи аденоїдів варто проводити загартовування дитини. Наприклад, в літній час корисна прогулянка босоніж по траві вранці та ввечері протягом 15 хвилин. В межах міста ви також можете здійснювати корисні прогулянки босоніж, але тільки в ванні з водою (якої повинно бути по щиколотку), і вода повинна бути прохолодна.

Для дитини досить буде походити в такій воді 5 хвилин, а потім 15 хвилин потоптатися на м`якому килимку, поки ноги не обсохнуть. Також корисно відвідувати басейн, проводити обливання у ванні. Після таких процедур організм зміцніє, і про аденоїди у дитини ви і зовсім зможете забути.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!