Що таке люмбаго?

Що таке люмбаго?

Люмбаго - смішне слово, незвичне для вуха російського людини, за яким ховається дуже неприємне явище. Для тих же, хто знайомий з цією хворобою не з чуток, дане слово асоціюється з вельми неприємною і різким болем. У цій статті ми розповімо, що таке люмбаго, які його симптоми і як від нього позбутися.

визначення

Люмбаго - це різка гострий біль, що виникає в кістках і м`язах спини. Згідно зі статисткою, близько 40% населення Землі хоча б раз відчували таку біль, яку часто описують як «простріл». Саме це слово дуже точно описує головний симптом хвороби, що виникає в поперековому відділі.

Залежно від тривалості болю, люмбаго може бути гострим (біль зберігається менше 6 тижнів), субхронічне (від 6 до 12 тижнів) і хронічним (понад 12 тижнів).

причини

Причини люмбаго можуть мати механічний або немеханічних характер.

  • До категорії механічних причин виникнення болю відноситься защемлення м`язів або синовіальних з`єднань, яке відбувається на тлі надмірних фізичних навантажень.
  • До немеханическим причин відносяться такі захворювання, як поперекові грижі, вроджені аномалії або зміщення хребців і т.д. У деяких хворих люмбаго розвивається на тлі пошкодження міжхребцевих дисків.

симптоми

Основний симптом захворювання - ця гостра пронизливий біль. Вона посилюється при виконанні різких рухів або при поворотах і нахилах тулуба.

Крім того, при люмбаго може виникати легке оніміння в ногах і в області таза, проблеми з сечовипусканням, запори, сексуальна дисфункція і т.д.

Також люмбаго часто супроводжується втратою ваги, лихоманкою і порушенням координації рухів.

лікування



Лікування люмбаго зводиться, як правило, до прийому знеболюючих таблеток, які знімають або приглушують гострий біль. Найчастіше лікарі призначають хворим прийом парацетамолу, який одночасно знімає біль і позбавляє від лихоманки.

Деякі пацієнти, у яких біль не носить хронічного характеру і у яких хвороба не знаходиться в стадії загострення, вважають за краще лікуватися за допомогою масажу, мануальної терапії або народних засобів.

Якщо звичайні знеболюючі не допомагають, лікар може призначити сильнодіючі опіоїдні препарати, однак їх прийом часто ускладнюється серйозними побічними ефектами.

Тим, у кого люмбаго носить хронічний характер, може допомогти хірургічне втручання.

Так як сильні болі часто заважають вести хворим нормальний, звичний спосіб життя, багато хто починає приймати також антидепресанти, але дані ліки необхідно використовувати лише за рекомендаціями лікаря, так як великий шанс, що вони можуть викликати звикання у пацієнта.

Читайте також статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!