» » » Що зліва під ребрами?

Що зліва під ребрами?

Що зліва під ребрами?

З плином часу в результаті сидячого способу життя, відсутність фізичних навантажень, наявності різних шкідливих звичок у нашому тілі може щось несподівано захворіти. Знання зразкового розташування органів допоможе точно визначити вогнище болю і прийняти вчасно заходи щодо її усунення. Звернемося до анатомії і дізнаємося, що зліва під ребрами.

Розміщення елементів

Зліва під ребрами знаходиться ліва частина діафрагми, шлунок, селезінка, тонкий кишечник. Причому селезінка знаходиться найближче до поверхні, в основі ребер зліва. Шлунок розташований ближче до центру. А кишечник - в обох частинах тіла.

Якщо біль зліва під ребрами

В першу чергу, розглянемо гострий біль прямо під ребрами. Причиною такого болю може стати збільшення розмірів селезінки. Це може бути пов`язано з фізичною травмою, надмірним навантаженням або з захворюванням селезінки. Поразка селезінки може статися в результаті різних інфекцій, таких як гепатит, малярія, туберкульоз, а також порушення роботи в результаті збою в иммунорегуляции. Селезінка відповідає за переробку старих еритроцитів, містить запаси заліза, необхідного для нормальної роботи організму. У разі збільшення селезінки, біль у лівому боці, появи синців в області пупка і під очима слід негайно звернутися до лікаря, щоб уникнути розриву селезінки. При збільшенні селезінка стає м`якою на дотик.

Болі в шлунку

Причиною номер два, якщо болить у правій нозі, можуть стати неполадки в роботі шлунка. При захворюванні верхніх відділів шлунка або вхідного каналу біль може дислокуватися зліва посередині грудної клітини (четвертий міжреберних проміжок).

Причини болю шлунка різні. Дана біль може виникнути, якщо ви з`їли щось незвичне, що не входить в ваш щоденний раціон, або при порушенні дієти, запропонованої лікарем при виразці шлунка. Часті ниючі болі в області шлунка можуть стати сигналом виникнення гастриту - запалення стінок шлунка.



Для правильної постановки діагнозу важливо визначити характер больових відчуттів:

  • Наскільки сильний біль;
  • Гостра або ниючий;
  • Постійна або носить тимчасовий характер;
  • Час появи (день, ніч);
  • Фактори, що підсилюють або ослабляють больові відчуття;
  • Наявність інших симптомів.

Якщо коліт зліва під ребрами

Під час фізичних навантажень і після них часто з`являється колючий біль в боці. Причиною цього болю є неправильне дихання і рух тіла під час бігу або при інших навантаженнях. Біль виникає в діафрагмі і міжреберних м`язах і не має відношення до внутрішніх органів. Уникнути цей біль можна, або не піддаючи свій організм несподіваним фізичним навантаженням, або навпаки, регулярно займаючись спортом.

Причиною виникнення колючої болю також може бути грижа діафрагми, яка виникає при її затисканні. Ще однією причиною може стати запалення підшлункової залози. Симптомами запалення є поява болю після їжі або прийому міцних напоїв.

У будь-якому випадку, при виникненні постійної сильного болю зліва під ребрами слід негайно звернутися до лікаря, а не займатися самолікуванням. Причини виникнення больових відчуттів залежать від того, що знаходиться зліва під ребрами, і що саме служить причиною болю. Тільки фахівець зможе точно поставити діагноз і призначити відповідне лікування. У будь-якому випадку, не варто затягувати з симптомами і відкладати візит до лікаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!