» » » Що знаходиться праворуч під ребрами?

Що знаходиться праворуч під ребрами?

Що знаходиться праворуч під ребрами?

Ниючий або тупий біль в правому боці - це досить частий симптом, з яким стикався, мабуть, кожна людина. У правій підреберній області розташовуються найважливіші для нашої життєдіяльності органи - нирка і печінка. Вони відрізняються щільною структурою. Як відомо, і нирка, і печінку всередині тіла досить тісно пов`язані з ребрами. Коли ці органи здорові, вони надійно захищаються останніми і не травмуються ними під час руху. Природно, ніякого болю, при цьому, не виникає. У разі якщо нирка або печінка збільшується в розмірі, їй стає «тісно». Як підсумок, ребра тиснуть на орган, і ми відчуваємо больові відчуття.

Причини болю в цій області

Збільшення розмірів вищезазначених органів, як правило, пов`язане із запальними процесами. Крім цього, біль в правій підреберній області може стати наслідком зміщення органів при ударах, а також здавлювання нирки або печінки іншими органами, розташованими поруч. Що стосується гострого болю справа під ребрами, вона свідчить про серйозні порушення в роботі вищезгаданих органів і вимагає негайного виклику швидкої.



Продовжуючи розмову про те, що знаходиться праворуч під ребрами, слід зазначити, що в даній області розташовуються також жовчний міхур, праву легеню, наднирник, підшлункова залоза, верхні відділи кишечника і дванадцятипала кишка. Захворювання цих органів також є причиною виникнення болю з правого боку.

Трапляється, больові відчуття під правими ребрами проявляються і у абсолютно здорових людей під час руху або фізичних навантажень. Вони є наслідком розширення внутрішніх органів за рахунок збільшення кровотоку і викиду адреналіну. В результаті розміри органів збільшуються, і вони починають тиснути на ребра. Також біль під правим ребром може виникнути через різких нахилів і поворотів. У цьому випадку спостерігається зіткнення ребрових структур і внутрішніх органів. Як правило, така біль іде протягом пари хвилин.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!