Що таке пронос?

Що таке пронос?

Далеко не раз і не два у своєму житті нам доводиться лікувати діарею, або, кажучи по-народному, зупиняти пронос. Так що, напевно, кожен знайомий з симптомами цієї хвороби не з чуток. Коли ми часто починаємо бігати в туалет, зазвичай, вирішуємо, що з`їли щось не те. Але чи так це насправді? Що таке пронос і від чого він буває? Саме це нам зараз і належить з`ясувати.

Що таке діарея (пронос)

Діарея - це, перш за все, реакція (запалення) нашого кишечника внаслідок попадання в нього певного подразника. Як подразника може виступати і несвіжа їжа, і бактеріальна, і вірусна інфекції, Загострення таких захворювань, як хронічний панкреатит, гепатит, гастрит і ін. Теж може привести до запалення слизової оболонки кишечника. Пронос, як патологічний стан нашого організму, характеризується прискореної дефекацією, при якій стілець стає водянистим, іноді навіть з домішками слизу і кров`яними прожилками. Діарея має і свої побічні ефекти. Крім того, що сама по собі хвороба, м`яко кажучи, не дуже приємна по відчуттях і може супроводжуватися ріжучими болями або спазмом кишечника, вона ще загрожує нам зневодненням і демінералізацією всього організму.

Звичайно, багато жартів і анекдотів на цю тему можна згадати. Але коли мова йде про збереження нашого здоров`я, жарти потрібно відкласти в сторону. Адже діарея в деяких країнах вважається першою причиною високої смертності серед населення. Як ви, напевно, здогадалися, цієї хвороби більше схильні жителі південних широт. І виною тому - спека, яка сприяє активному розвитку хвороботворних бактерій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!