Як лікувати тахікардію?

Як лікувати тахікардію?

Тахікардія або аритмія - порушення серцевого ритму, при якому частота серцевих скорочень збільшується до 90 і більше ударів на хвилину. Найчастіше тахікардія розвивається на тлі різних захворювань (патологічна), але в деяких випадках може виникнути у абсолютно здорових людей (фізіологічна). Наприклад, в результаті стресу, фізичних навантажень, надмірного вживання алкоголю або кава. Тому знати, як лікувати тахікардію, корисно всім.

симптоми тахікардії

Симптоми тахікардії залежать від причини її виникнення, сили і тривалості нападу. В першу чергу, це стрибкоподібне почастішання серцевого ритму, як при переляку. Можуть виникнути больові відчуття в області серця, задишка, нестача повітря.

Патологічна тахікардія часто супроводжується підвищеною слабкістю, запамороченнями, безсонням, зниженням апетиту. У деяких випадках хворий може знепритомніти.

лікування тахікардії

Фізіологічна тахікардія в лікуванні не потребує. Досить виключити провокуючі фактори. Патологічна тахікардія дуже небезпечна, тому що може привести до розвитку серцевої недостатності.



Медикаментозне лікування тахікардії призначає тільки лікар. Як правило, протиаритмічних препаратів тільки усувають симптоми. Якщо напад тахікардії носить неврогенний характер, потрібно випити 40-60 крапель корвалолу і забезпечити спокій.

Як лікувати тахікардію народними методами

Противники докторів можуть спробувати позбутися від тахікардії за допомогою народних методів:

  • протягом 3-х місяців приймати настій з квіток волошки по 100 мл 3 рази на день;
  • пити сік із зеленої частини вівса по 50 мл 3 рази на день;
  • заварювати чай з м`яти і меліси;
  • 3 рази на день по 1 ст. ложці приймати настій горицвіту.

Якщо почалося раптове серцебиття: що робити? Самостійно зняти напад тахікардії допоможуть вагусні прийоми. Для цього можна затримати дихання, вмитися крижаною водою, злегка натиснути на очні яблука, викликати блювотний рефлекс.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!