» » » Як зробити яйця з паперу та бісеру?

Як зробити яйця з паперу та бісеру?

Як зробити яйця з паперу та бісеру?
Як зробити яйця з паперу та бісеру?

Великдень - свято хоч і церковний, але відзначається навіть невіруючими людьми. Дарувати в цей день дорогі і абстрактні подарунки не прийнято: слід піднести щось, тематично пов`язане з мотивом свята. І якщо ви не настільки багаті, щоб дарувати близьким яйця Фаберже або вироби Сваровські, подаруєте рідних і друзів сувенірами, зробленими самостійно.

Яйця з пап`є-маше

Існує кілька способів, як зробити з паперу яйце на Великдень. Найпростіший, знайомий навіть дорослим, причому з дитинства - пап`є-маше. Матеріали, які вам знадобляться для такої вироби, такі:

  • повітряний дитячий кульку;
  • біла офісна (або з альбому для дитячої творчості) папір;
  • стрічка;
  • клейстер (або складові для нього);
  • крепова або гофрований папір.

Подальша послідовність дій виглядає наступним браза:

  1. надувається кулька. Він повинен бути невеликим, так як зробити потрібно яйце, а не кавун. Щоб далі було зручно працювати, він закріплюється на підставці, в якості якої цілком підійде кришка від картонної коробки;
  2. крепова (або гофрований) папір нарізається разом з офісною на маленькі квадрати;
  3. якщо у вас не клейстер, а його інгредієнти - заваріть його;
  4. намазуючи клейстером шматочки гофрованого паперу, наклеюйте їх на кульку. Зморшки треба розгладжувати;
  5. слідом аналогічно наклеюються кілька шарів звичайного паперу;
  6. остання оболонка повинна бути виконана знову ж з гофрованого паперу;
  7. коли конструкція повністю просохне, кулька здувається і витягується з майбутнього яйця.


Залишиться лише прикрасити вашу саморобку. Можна зробити це різними способами: розфарбувати, наклеїти кульки з креповой паперу, наліпити бісеру. Головне - увінчати подарунок бантиком з стрічки.

яйця орігамі



Треба сказати, що папір - універсальний матеріал, так як зробити з паперу яйце можна і в стилі орігамі.

  1. Для цього звичайний аркуш паперу ріжеться на 32 однакових прямокутника. Якщо хочете барвистий результат - беріть папір різних кольорів. Якщо ви зацікавлені в тому, як зробити яйце з модулів, врахуйте: самий нудний етап - це саме їх створення. Кожен прямокутник за класичною схемою орігамі складається в трикутник. Згодом все трикутники вкладаються один в інший, утворюючи фігуру. Для яйця знадобиться 584 таких трикутника різних кольорів.
  2. Вісім модулів одного відтінку складаються в ланцюжок, яка замикається в кільце.
  3. На кільце кріпиться наступний ряд з додаванням ще двох трикутників.
  4. Таких рядів потрібно 11-12. Після другого ряду викладаються без додавання нових модулів, а з 13-го починається їх скорочення.
  5. Чергуючи різні за кольором трикутники, можна створити малюнок на яйці, тільки заздалегідь краще накидати на папері його схему. Зробити яйце своїми руками в техніці орігамі досить не складно, а порушити малюнок без схеми ще простіше.

Залишається встановити яйце на підставку. Її теж можна спорудити з модулів, але можна взяти готову або виготовити її більш простими способами - це залишається на ваш розсуд.

Бісерні писанки

Є ще цікавий і простий спосіб: зробити яйце з бісеру - швидко, барвисто і красиво. Для цього доведеться купити:

  • пінопласту яйце;
  • короткі шпильки у вигляді цвяхів;
  • паєтки;
  • неширокі стрічки;
  • намистинки або бісер.

На подив, робиться така саморобка досить швидко і особливих навичок не вимагає. На кожен гвоздик нашпілівается намистинка, поверх неї - паєтками, і вся ця конструкція вколюється в пінопласт яйця. Основне завдання - розміщувати прикрашені шпильки по можливості ближче один до одного. Чи залишиться зверху прикрасити виріб бантиками або перев`язати яєчко стрічками хрест-навхрест.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!