» » » Коли ураза байрам?

Коли ураза байрам?

Коли Ураза Байрам?

В Ісламі є вельми важливе свято для мусульман Ураза-байрам. Це свято настає після завершення Рамадану. Сам по собі Ураза-байрам означає причетність віруючих до однієї віри. У це свято прийнято прощатися з благословенними днями Рамадана, налаштовувати себе на хороший лад в духовному розвитку і упокорити свої пристрасті дотриманням поста. У цій статті докладніше розглянемо, коли Ураза Байрам святкується і як він проходить.

Святкування Ураза-байраму

Священний свято для багатьох мусульман є одним з найголовніших. У день Ураза-байраму потрібно виплачувати пожертвування, давати милостиню і відвідувати батьків, старших, допомагати хворим і поминати упокоєних.

Відмінною особливістю свята є можливість кожному мусульманину куштувати святкую їжу і питво, тоді як під час Рамадану обов`язково треба постити. Детальніше про Рамадан ви можете прочитати в статті Коли закінчується Рамадан.

Саме свято бере свої витоки ще з часів пророка Мухаммеда. Святкування ведеться з 624 року.

Як і в ті часи свято відзначається протягом двох днів. За 4 дні до свята всі жінки обов`язково проводять прибирання в будинках, дворах, а також здійснюють чистку худоби. Після цього всі члени сім`ї здійснюють обмивання і одягаються в чистий одяг.

Перед святом готуються різні страви, які розносять діти своїм родичам і друзям. Взаємний обмін частуваннями є важливою традицією Ураза-байраму. У це свято ніхто не працює, так як по суті своїй він створений для веселощів. Свято починається з молитви, яку читають до сходу сонця.

Традиційними стравами в свято є шербет, кускус, халва, а також різні пироги і млинці. Невід`ємним атрибутом є і плов.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!