» » » Коли курбан байрам?

Коли курбан байрам?

Коли Курбан Байрам?

Свято Курбан-байрам, мабуть, вважається одним з найбільш знаменитих ісламських свят.

У цій статті розглянемо, коли він святкується, скільки триває і що з себе представляє. Також поговоримо про те, коли Курбан Байрам з`явився вперше.

Коли з`явився Курбан-байрам

Курбан-байрам є обряд паломництва в один з головних релігійних міст ісламу - Мекку. Це свято здавна святкується в долині Міна. День святкування завжди відбувається в десятий день 12-го місяця мусульманського місячного календаря. Свято триває протягом трьох днів. За канонами ісламу кожен повинен відправитися в Мекку, однак це вдається далеко не всім із зрозумілих причин. Але це зовсім не означає, що мусульманин не може святкувати Курбан-байрам, якщо він знаходиться не в Мецці.

Це свято з`явилося ще до нашої ери. Точна дата появи досі невідома. Вважається, що свято з`явилося завдяки Ібрагіму, який хотів принести в жертву свого сина Ізмаїла. Бог побачив це і вирішив винагородити Ібрагіма - звелів замінити йому жертву на баранчика.



Зараз жертвоприношення стало рідкістю. Однак мусульмани святкують Курбан-байрам з тим же завзяттям, що і багато століть назад.

Свято починається з раннього ранку, спочатку віруючі моляться, а перед цим їм необхідно зробити повне обмивання. Мусульманин повинен одягнутися в чисту білу одежу. Молитва здійснюється натщесерце.

Після молитви віруючі збираються групами і співають пісні, які звернені до Аллаха. Після цього вони відправляються на спеціальний майданчик, де мулла виголошує проповідь. Після закінчення цієї проповіді віруючі відправляються на кладовище, щоб помолитися за покійних. Уже після того як були здійснені всі молитви, мусульманин може принести в жертву барана. Важливо нагодувати бідних і голодних, принести ритуальні частування, наприклад, мигдальне молоко.

І лише потім можна влаштувати веселощі. Більше про Іслам ви зможете дізнатися в розділі Іслам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!