» » » Як переважити двері холодильника?

Як переважити двері холодильника?

Як переважити двері холодильника?
Як переважити двері холодильника?

Двері холодильника в переважній більшості моделей навішується з правого боку. Однак буває так, що через особливості планування приміщення таке розташування двері вкрай незручно. У цьому випадку, проблему можна вирішити за допомогою переважування дверей. І саме про те, як переважити двері холодильника, ми сьогодні і поговоримо.

Початок роботи

Почнемо, звичайно ж, з визначення самої можливості переважування дверей. Визначити, чи існує вона, можна по поворотним петель і пластиковим заглушок. Поворотні петлі і пластикові заглушки, призначені для кріплення двері, повинні бути розташовані і на протилежній стороні дверей, а також на корпусі холодильника. Також можуть знадобитися і деякі додаткові деталі, які зазвичай постачаються в комплекті заводом-виробником. Якщо всі комплектуючі на місці, готуємо інструменти. Для цього нам знадобиться всього лише пара викруток (звичайна і хрестоподібна) і, в деяких випадках, гайкові ключі (зазвичай потрібні ключі №8 і №10). Тепер вимкніть холодильник і витягніть вилку з розетки, щоб повністю знеструмити його. Після цього потрібно витягнути все полки, щоб вони не заважали перестановці, а також зняти і ручку дверцят холодильника. Далі за допомогою плоскої викрутки зніміть з болтів пластикові заглушки. Після цього відверніть кріплення з корпусу холодильника. При цьому притримуйте дверцята і, як тільки викрутити болти, акуратно зніміть дверцята і відкладіть її на підлогу.

Процес зняття двері



Тепер нам потрібно звільнити дверцята від поворотних петель, які ми знімаємо за допомогою викрутки. Потім міняємо заглушкі з місця кріплення, встановлюючи їх на старе місце - де кріпильні болти перебували раніше. Якщо модель вашого холодильника передбачає в разі переважування використання тих же самих деталей, просто прикрутіть петлі до дверцят протилежним чином, тобто дзеркально. Однак таке можливо не завжди, і для кріплення дверцята на протилежному боці можуть знадобитися і інші деталі - в цьому випадку рекомендую вам вивчити інструкцію по експлуатації вашої моделі холодильника. Визначившись з цим, виймаємо з лівого боку холодильника заглушки для поворотних петель і переставляємо їх на праву сторону. Ну ось - тепер нам залишилося підняти саму дверцята і, приставивши її відповідним чином до холодильника, прикрутити петлі і, в разі необхідності, їх відрегулювати. Потрібно відзначити, що починати прикручувати петлі найкраще зверху - так ви убезпечите себе від поломок деталей. Після того, як ви прикрутіть дверцята, не забудьте поставити назад ручку і полки. Якщо двері вашого холодильника обладнана датчиком, то іноді може знадобитися переважити і його, для чого з протилежного боку також повинні бути отвори.

Переважує двері в конкретних моделях



Ми описали процедуру в загальному, але не зупинялися на конкретних випадках, оскільки моделей холодильників дуже багато і немає можливості описати цю процедуру для всіх марок. Проте, ми підготували для вас кілька корисних посилань по тому, як переважити двері в різних популярних моделях холодильників.

  1. "Як переважити двері холодильника Атлант".
  2. "Як переважити двері холодильника Індезіт".
  3. "Як переважити двері на холодильнику Самсунг".
  4. "Як переважити двері на холодильнику LG".
  5. "Відео, як переважити двері холодильника BOSCH KGN36X25".
  6. І, наостанок про те, як переважити двері в холодильниках Stinol.

Тепер Ви знаєте, як можна переважити двері холодильника. Сподіваємося, наша стаття стане в нагоді вам, коли ви затіє ремонт у своїй квартирі або ж просто захочете зробити переустановку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!