» » » Як набрати додатковий номер?

Як набрати додатковий номер?

Як набрати додатковий номер?

Сьогодні практично кожне велике підприємство організовує правильну і злагоджену роботу за рахунок введення так званих додаткових номерів. Додатковий номер являє собою якийсь числовий ідентифікатор, присвоєний конкретної лінії підприємства, наприклад, певного відділу. Так, Ви можете помітити, що телефон фірми, куди Вам необхідно зателефонувати, складається з двох частин. Перша буде означати основний номер телефону фірми, друга ж (зазвичай вказана в дужках) буде тим самим додатковим номером, який з`єднає Вас з потрібним відділом або людиною. Не всі з цим стикалися або не у всіх це виходить, тому розповімо, як набрати додатковий номер правильно.

Додатковий номер: правила набору

Для початку наберіть основний номер телефону. Зазвичай далі йдуть слова автовідповідача, який перераховує всі наявні додаткові номери, щоб людина могла вибрати те, що йому необхідно, і додзвонитися. Автовідповідач треба прослухати до кінця!

Далі треба перевести телефон (якщо він не переведений) в тоновий режим. Тоновий режим - це режим набору, коли Ви при натисканні кнопок телефону чуєте гудки певного тону (різні для різних цифр). Інший режим - імпульсний, - це коли при наборі Ви чуєте клацання певної довжини (чим більше цифра, тим длительней клацання). Є два способи підключення тонового режиму. Перший - на самому апараті є спеціальна кнопка (може з заднього боку) "Pulse-Tone". Нам треба, щоб було Tone. Другий спосіб: вже після прослуховування автовідповідача натисніть кнопочку зірочка "*" на апараті (серед цифр, зазвичай внизу). Ви почуєте характерний звук перемикання, дайте телефону час для перемикання.



Після перемикання на тоновий режим починайте вводити на телефоні додатковий номер (скидати не треба, відразу набираєте номер). Ви будете чути на кожне натискання кнопки гудочек (тон), це буде означати, що ви все робите правильно.

Буває, на АТС відбувається збій, Вас можуть з`єднати неправильно. Нічого страшного, просто попросите людини, до якого Ви потрапили, набрати додатковий номер і перемкнути Вас туди, куди Вам треба. Як правило, працівники фірми стурбовані репутацією організації та поставляться до Вашої ситуації з розумінням.

Якщо Вам необхідно зателефонувати за даною схемою, краще використовувати звичайний телефон, так як набрати додатковий номер з мобільного виходить не завжди. Плюс гроші за дзвінок будуть зчитувати з самого початку з`єднання з автовідповідачем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!