» » » Як боротися з осами?

Як боротися з осами?

Як боротися з осами?

Оси, які з`явилися на дачній ділянці, в саду або просто поблизу заміського будинку, здатні стати справжньою катастрофою не тільки тому, що вони здатні зіпсувати господарям урожай. Укуси цих комах дуже болючі і навіть іноді небезпечні для життя. Вони можуть викликати сильні алергічні прояви і привести до серйозних наслідків, оскільки оси також виступають рознощиками кишкових інфекцій. Дана стаття розповість, як боротися з осами і які ефективні методи знищення цих комах існують.

З`явилися оси на дачі: як боротися?

Як боротися з осами на дачі і на садовій ділянці? Багато господарів приватних будинків і садів задаються цим питанням. Тому слід розглянути найбільш дієві способи, які допомагають повністю позбутися від цих комах:

  • Найсильніший засіб, що знищує ос, це спалення їхніх гнізд, які, як правило, знаходяться в сухих місцях, далеких від води. Це можуть бути горищні приміщення, даху сараїв і веранд і т. Д. Оглядати місця проживання краще навесні, оскільки влітку осина сім`я досить численна. При виявленні гнізд їх необхідно зняти і спалити на сильному вогні, щоб вилітають оси гинули миттєво. А місця гнізд слід ретельно обробити гасом.
  • Можна також спочатку знищити самих комах, а потім їх гнізда. Для цього слід помістити гніздо в щільний пакет і закрити його таким чином, щоб оси не мали можливості вибратися. Після цього в пакеті необхідно виконати невеликий отвір і через нього впорскувати усередину аерозоль проти комах. Пакет потрібно залишити на якийсь час, поки оси загинуть, а потім спалити гніздо.
  • Також можна залити осине гніздо будівельною піною.
  • Якщо ос не дуже багато, буде ефективним використання пастки у вигляді пластикових пляшок з медом або варенням. Вгорі тари робляться маленькі отвори. Таким чином, оси пробиваються всередину, але не можуть вилетіти назад і тонуть.

Оси на винограді: як боротися



Відомо, що оси харчуються переважно фруктами і ягодами, проте найбільше вони люблять виноград. Тому нерідко вони здатні повністю позбавити вас врожаю винограду. Наявність таких шкідників на дачі або садовій ділянці вимагає прийняття радикальних заходів. Також власникам ділянок слід знати, як боротися з земляними осами. Так, для боротьби з різними видами ос необхідно в спеціалізованому магазині придбати ефективні препарати проти цих комах:

  • Для боротьби з комахами взагалі відмінно підходять такі засоби як "Дихлофос", "Москітол" і "Прима". Ними необхідно обробити вулика рано вранці або вночі, поки оси знаходяться в гніздах.
  • Проти садових шкідників в основному застосовуються препарати "Карбофос", "Цимбуш" і "Сіпаз". Їх також слід розприскати в місцях проживання комах.
  • Сучасним методом боротьби з осами виступають інкапсульовані суспензії, які наносяться в місцях скупчення цих комах або застосовуються в якості приманки, якщо ними просочити шматки цукру. Мікрокапсули прилипають до тіла ос, які несуть їх в свої гнізда, після чого речовина впливає на всю сім`ю зсередини.

Варто додати, що перед проведенням всіх вищеописаних процедур необхідно вжити необхідних заходів захисту. Для цього слід одягатися в щільний одяг, капелюх або ж панаму накрити спеціальною сіткою таким чином, щоб обличчя було повністю захищено, а також не забути про рукавички. Дуже важливо, щоб жодна ділянка тіла не залишилося відкритим, оскільки укуси ос представляють серйозну небезпеку для людського здоров`я.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!