» » » Як оформити акваріум?

Як оформити акваріум?

Як оформити акваріум?

Акваріум - це прикраса будь-якої кімнати, будь-якого приміщення, будь то будинок, офіс, ресторан або бібліотека. Він прекрасно вписується в інтер`єр і відразу привертає увагу людей. А як чудно дивитися вечорами, як плескалися риби, спостерігати за їх окремої цивілізацією і забувати про всі проблеми. Риби, як відомо, відмінно заспокоюють нерви. А якщо акваріум до того ж виконаний зі смаком, то він перетворюється на справжнє диво, від якого неможливо відірватися. Тому давайте поговоримо про те, як оформити акваріум.

З чого почати

  • Виберіть акваріум. Вони робляться з акрилового або силікатного скла. Силікатне, тобто звичайне скло, легше розбити, але воно менше дряпається, ніж акрилове. Виберіть, що для вас важливіше. Якщо у вас є маленька дитина, то, звичайно ж, вам більше підійде акриловий акваріум.
  • Тепер про літражі. Скільки риб ви плануєте завести, і якої величини вони будуть? Якщо ви хочете завести одну рибку, то їй буде цілком достатньо маленького акваріума, наприклад, круглої форми. Але не думайте, що з одним вихованцем вам буде легше, чим менше акваріум, тим більше догляду він вимагає.
  • Зверніть увагу, що будь-якому домашньому підводного світу потрібна кришка з електроприладами.
  • Купіть компресор, щоб постачати рибок повітрям. Буде краще, якщо ви візьмете про запас відразу і другий компресор.
  • Температура в воді - дуже важливий фактор для її мешканців. Тому встановіть термометр.

Тепер сміливо можете приступати до декораціям!

фон

Для початку, розберемося з фоном. У вас є вибір: оформляти задню стінку зовні, або всередині акваріума. Якщо фон буде всередині, не поспішайте заповнювати акваріум водою.

внутрішній фон

Як правильно оформити акваріум, якщо фоновий малюнок робиться всередині нього? Головне правило - ніяких токсинів! Всі матеріали, фарби і клей не повинні містити шкідливі речовини, але повинні бути водостійкими. Якщо хочете зробити оригінальний об`ємний фон, використовуйте пенополистерол або склопластик. Можете виконати його з покрівельних плиток, закріпивши їх поперек задньої стінки.

зовнішній фон

Для зовнішнього фону можна просто пофарбувати заднє скло акваріума. Вибирайте для фарбування темні кольори: чорний, сірий, коричневий, вони нагадують берега річки. Не слід фарбувати яскравими відтінками, вони будуть погано виглядати. Так само використовуються пробкові плитки, створюють незвичайний ефект, паперові наклейки на скло, ковролін і пластик. Продається навіть готовий фон із пластику з будь-якими зображеннями: каменів, водоростей, корчів, їх поєднань.

дно



Як красиво оформити акваріум без каменів? Та ніяк! Вони служать не тільки прикрасою, але і укриттям деяким рибкам, так само, камені - це субстрат для метання ікри. За допомогою каменів, кріпляться рослини, вони здатні приховати непримітні елементи (технічні засоби: лампи, повітроводи, нагрівачі і т.д.) і зміцнити стінки терас.

Не варто укладати на дно камені з гострими кінцями, щоб не поранити ними риб.

Використовуйте на свій смак, різні види грунту, додавайте для краси корчі, горщики, раковини, скрині зі скарбами, скелети, оригінальні замки та іншу орігінальщіну, що продається в зоомагазинах. Але не робіть внутрішнє наповнення акваріума занадто наляпісто, шукайте золоту середину. Декорації - це всього лише фон, головне для вас - риби, яким має бути комфортно в їхньому будинку.



корчі

Як і камені, корчі не тільки надають особливий вид акваріуму, а й є корисним доповненням.

Такий вид декору повинен складатися з мертвого дерева, що не містить живих соків. Зупиніть свій вибір на дерев`яних коренях, що довго пролежали в верхових болотах. Підійдуть гілки верби, вільхи, ясена, бука, клена, довгі роки знаходяться всередині проточних водойм.

Якщо ви помітили на дереві цвіль або гниль, ніколи не кладіть його в свій акваріум, воно принесе велику шкоду вашим вихованцям.

рослинність

Акваріум без рослинності, як Земля без Сонця. Рослини виділяють чистий кисень і роблять ваш підводний світ більш природним. Вони значно зменшують кількість шкідливих речовин і служать кормом для деяких видів рибок.

Особливо добре виглядають високі рослини. Щоб зробити гумові та пластикові прикраси більш органічними, скористайтеся низькою зеленню. Приховавши краєчки водяного колеса, вулкана, замку або іншого прикраси з кераміки, рослина зробить ваш акваріум ще загадковіше.

Ваш акваріум буде настільки хороший, наскільки велика ваша фантазія. Відтворювати справжню природу і пейзажі, створюйте свою маленьку казкову або таємничу планету, придумуйте щось абсолютно нове і незвідане! Щоб у вашій голові народжувалося більше хороших ідей, відвідуйте акваріумні виставки, відповідні магазини і дивіться в інтернеті розділи про те, як оформити акваріум, фото, якими рясніють багато сайтів, надихнуть вас на подвиги з власним будинком для риб.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!