» » » Про що думають собаки?

Про що думають собаки?

Про що думають собаки?

Величезну радість приносять тварини, що живуть поруч з людиною. І якщо людина хоча б раз у житті заводив собаку, то він вже ніколи не зможе розлюбити цих чудових тварин. Спостерігаючи за ними, дуже часто стає цікаво дізнатися, про що думають собаки. Що ж діється у них в голові, коли вони придумують свої приголомшливі смішні витівки!

думка вчених

Вчені-зоологи стверджують, що собаки думати не можуть. Але у них дуже добре розвинені рефлекси, тому вони вивчають багато трюків. Працює це так: собаці пояснюють, що від неї хочуть, якщо вона все виконує правильно, то їй дають ласощі. Наприклад, собаку на повідку підводять до бар`єра і підштовхують її до стрибка. Коли вона стрибає, то пригощають її шматочком сиру. Звичайно, якщо вона любить сир, вона захоче ще отримати шматочок. Тому буде стрибати ще і ще, поки не скінчиться сир. Собаки здатні вивчати дуже багато таких трюків. Нещодавно світову популярність придбав пес, який знає більше 300 трюків! Він запам`ятав назви величезної кількості предметів і приносить їх, вибираючи із загальної маси. У звичайному житті собаки вивчають до 20 команд, причому інтонацію, з якою вимовляється команда, вони теж вивчають. І якщо замість слова «бар`єр» ви скажете «молоко», але таким же тоном, то собака стрибне через перешкоду. До речі, вчені так само довели, що у дорослого собаки присутній набір навичок, яким володіє трирічна дитина.

думка господарів



Я теж люблю розповідати, про що думає моя собака. Я просто впевнена, що вона не тільки вміє думати, а й здатна на найкращі людські почуття. Собаки для всіх власників - члени сім`ї, з роками вони стають схожі на дітей, за якими так само треба доглядати, чистити вуха, стригти нігті, розчісувати, мити лікувати. І хіба можна не зрозуміти, про що думає ваша собака, якщо вона опустила голову, стиснула хвіст, прикрила очі, а поруч лежить порвана книжка? Звичайно, їй соромно за те, що вона накоїла. Вона чекає покарання. І як тільки ви висловили їй суворим тоном, що вона зробила погано і пішли від неї, поведінка зараз же змінюється. Вона тут же починає стрибати радісно, і не факт, що вона не продовжити рвати цю саму книжку. А якщо собака веде вас в кімнату, де впав квітковий горщик, хіба вона не думає, що тільки ви можете прибрати перешкоду на її шляху? А коли собака сидить із зневажливим виразом обличчя, вибачте, морди, поруч з накритим святковим столом, хіба вона не думає послабити вашу увагу і в зручний момент поцупити ковбаску? Звичайно, саме так вона і думає! Адже вона не вміє читати розумні книжки, де вчені говорять про зворотне.

А взагалі, господарям завжди зрозумілі думки собак, тому що всі їхні емоції на увазі, собаки завжди дуже щиро реагують на все, що відбувається навколо. За це їх і люблять, за те, що вони по-справжньому нас люблять, коли нам погано і коли добре, коли ми злі і добрі, коли багаті і коли бідні. Вони люблять нас завжди і не зраджують. І яка різниця, про що вони думають, зате їх відданість не знає кордонів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!