» » » Як знайомитися з дитиною?

Як знайомитися з дитиною?

Як знайомитися з дитиною?

Діти - квіти нашого життя, саме тому їх краще зібрати в оберемок, перев`язати бантиком і відвезти до бабусі з дідусем. Хоча стривайте, мова зараз піде зовсім не про це. Діти - наша радість, наше щастя, підхід до якого повинен бути особливим. Кожна дитина є особистістю зі своїми особливостями. Коли доводиться йти до своїх знайомих або друзів з маленькими дітьми, потрібно володіти певними навичками спілкування з ними і знати правила, як знайомитися з дитиною.

Як знайомитися при усиновленні

Багато батьків останнім часом вирішуються піти на усиновлення дітей з дитбудинку. Їм теж дуже важливо правильно себе повести при першому знайомстві, щоб не відлякати, що не відвернути від себе, а навпаки достукатися до його внутрішнього світу, знайти ключик від його серця, приємно заручитися підтримкою, увійти в довіру і сприяти в подальшому хорошим відносинам. Перед першою зустріччю і знайомством потрібно ретельно підготуватися до цієї події, обов`язково що-небудь купити. Якась іграшка або ж щось солоденьке цілком підійде. Подбати важливо і про свій зовнішній вигляд. Жінці не варто одягатися зухвало, що також стосується і косметики. Чоловікові слід виглядати охайно. Щоб увійти в довіру до дитини, дитячим психологом бути зовсім необов`язково, досить просто знайти точки дотику з малюком. У всіх дітей, напевно, є будь-які інтереси, тому потрібно при спілкуванні проявити до них свій інтерес, приділити їм увагу при розмові.

Чому чоловікам важче знайомитися з дітьми



Багато психологів стверджують, що чоловік з дитиною познайомиться, не так швидко, як жінка. Тут вже грає роль материнський інстинкт. Якщо дитина дуже маленький, то починати своє спілкування потрібно акуратно, ні в якому разі не можна відразу хапати малюка на руки. Дитині старшого віку спочатку обов`язково потрібно представитися, потім дізнатися, як його звуть. Після цього вже можна дізнаватися про інтереси. Деякі діти старше 7 років можуть бути не такі балакучі, як того хотілося б. З ними ситуація може скластися складніше. Тут важлива зацікавленість дитини в спілкуванні саме з Вами. Тому їм потрібно показати, що Вам небайдужі їхні інтереси та захоплення. Для того щоб розговорити таких діток, можна спочатку запитати про щось, що може бути у них в руках або ж, наприклад, у що вони одягнені.

Наука про те, як познайомитися з дитиною, дуже тонка. Кожна дитина особливий, тому індивідуальний підхід до кожного дуже відрізняється. Не можна діяти виключно за встановленими канонами, щоб в результаті отримати очікуваний ефект. Можна тільки прислухатися до поради, а діяти вже слід виходячи з ситуації. Якщо Ви дійсно любите дітей і трепетно підходите до спілкування з ними, то для Вас не складе особливих труднощів в першому знайомстві з ними. А яскрава красива іграшка або велика смачна цукерка лише зміцнить Ваші з малюком відносини, який Вас в результаті запам`ятає як доброго і хорошого дорослого дядька або тітку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!