» » » Як навчити дитину кольорам?

Як навчити дитину кольорам?

Як навчити дитину кольорам?

Багато речей, які в дорослому житті нам даються легко, в дитинстві пізнаються дуже складно, будь то вивчення літер, складання пропозицій або розпізнавання кольорів. Мало хто з нас пам`ятає, як навчився розрізняти кольори, та й хто задається таким питанням - це ж легко - трава - зелена, небо - блакитне - все це знають. Але тільки не діти, які пізнають цей світ з нуля.

Поради: як навчити дитину кольорам

Більшість дітей є Непосєдов, постійно знаходяться в русі, дуже складно змусити їх зосередиться на чому-небудь на довгий час, тому найефективнішим способом навчання в ранньому дитинстві є - гра. Існує безліч варіантів навчання:

  • Книги, розмальовки та інше;
  • Розвиваючі іграшки;
  • Настільні розвиваючі ігри;
  • Комп`ютерні розвиваючі ігри;
  • Онлайн ігри в інтернеті;
  • Творчість батьків.

Що вибрати батькам, залежить тільки від них і їх креативності.

Як навчити дитину розрізняти кольори?

Діти до 4-5 місяців вже здатні розрізняти кольори, ніж раніше Ви почнете акцентувати увагу дитини на квітах, тим простіше буде подальше навчання. Пам`ятайте, з дитиною треба багато спілкуватися, розповідати йому про те, що і хто його оточує, коли показуєте річ дитині, заодно називаєте її колір: побачили квітку на вулиці, говорите - бачиш квіточку - він жовтий. На самому початку навчання не потрібно брати багато квітів, досить запам`ятати основні кольори.



Для початку батьки повинні навчити дитину відокремлювати колір від предмета, дати зрозуміти дитині що один і той же предмет, одна і та ж форма може бути забарвлена в різні кольори, в процесі спілкування з дитиною необхідно загострювати його увагу на кольорі предмета, називати його, просити подати предмет певного кольору. Особливо ефективно залучати до процесу навчання улюблені іграшки. Наприклад, питати - яким м`ячиком гратимемо - синім або червоним, при цьому показуючи на м`яч певного кольору.

Потім необхідно навчити дитину зіставляти колір предмета з назвою кольору. Коли дитина запам`ятав кольору своїх улюблених іграшок, колір всіх інших предметів можна визначати за допомогою фрази: «Такий же, як червона машинка». Щоб дитині не було дуже важко запам`ятати всі відразу, можна кожен Ваш день забарвити різними кольорами, наприклад, сьогодні Ви вчите жовтий колір. При цьому одягаєте дитині жовту футболку, малюєте сонечко, їжу подаєте в жовтій тарілці, на прогулянці вказуєте на жовті предмети. Навчилися визначати колір, але як навчити дитину запам`ятовувати кольору?

Наступним етапом можна вибрати гру, під час якої різні або однакові предмети необхідно розкласти по квітам. Дуже сильно допоможуть в запам`ятовуванні квітів малювання фарбами, олівцями або фломастерами. Коли дитина запам`ятав назви кольорів можна розважитися змішуванням різних фарб для отримання основних або нових кольорів.

Навчити дитину кольорам не так вже й важко, більшість дітей з легкістю розрізняють кольори, просто не всі знають їх правильні назви. Займайтеся з дітьми і будьте терплячі - у Вас з Вашим малюком все вийде!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!