» » Що потрібно знати туристу?

Що потрібно знати туристу?

Що потрібно знати туристу?

Якщо ви в перший раз зібралися за кордон, наше невелике керівництво допоможе вам підготуватися до цієї поїздки. Спочатку перерахуємо найважливіше, що потрібно знати туристу, який хоче за кордон, а потім поговоримо про окремі країни - перш за все, про Таїланді і Єгипті.

Що повинен знати турист

Перш за все, зберігайте в надійному місці і не втрачайте ваш закордонний паспорт, адже це основний документ, без якого допомогти вам в разі чого буде набагато складніше. Тому зробіть кілька ксерокопій і сканів паспорта, щоб була ще і електронна копія. Не полінуйтеся перед поїздкою залізти в інтернет і дізнатися адреси і номери телефонів російських представництв - посольств і консульств в тій країні і містах, куди ви збираєтеся їхати. Пам`ятайте, найголовніші союзники за кордоном - наші дипломати. Також дізнайтеся заздалегідь список дозволених до ввезення та вивезення товарів - продуктів, алкогольних напоїв, сувенірів і т.д. Гроші, як і завжди, не слід зберігати в одному відділенні сумочки або в одній кишені з документами. І, звичайно, не кладіть гроші в дамську сумочку - за статистикою цей предмет гардероба крадуть найчастіше. Уникайте нав`язливих людей. Напевно вони пропонують вам допомогу неспроста. Часто буває, що така людина виявляється банальним спільником грабіжників і просто призведе до них. Не економте грошей на медичну страховку. Звичайно, сьогодні без страховки можна їздити в багато країн, але якщо щось трапиться - лікуватися доведеться за дуже великі гроші, а страховка все покриє. Якщо на вас нападають або обікрали, кричіть «поліція» (вимовляєте «Поліс) - напевно знайдеться людина, яка вам допоможе, а то і підійдуть самі поліцейські. Також уникайте великих скупчень людей - мітингів, демонстрацій. Ви ж не знаєте, санкціоновані вони чи ні. Крім того, в натовпі запросто може виявитися кишеньковий і обробить вас так спритно, що ви нічого і не відчуєте. І останнє важливе зауваження: якщо ви все ж потрапили в неприємну ситуацію, нічого не говорите і, тим більше, не підписуйте до тих пір, поки не прибуде співробітник російського посольства або консульства. Справа в тому, що потім на підставі ваших свідчень вам цілком можуть пред`явити будь-яке звинувачення.

Що треба знати туристу ще



Треба знати, що не слід купувати на вулиці речі, які представляють певну цінність - наприклад, ювелірні прикраси. Особливо це стосується азіатських і африканських країн. Майже напевно вам хочуть всучити підробку. Якщо ви гуляєте з фотоапаратом, не відпускайте його з рук. Вільно можна поводитися тільки в таких країнах, як, наприклад, Австрія, Нідерланди, Швейцарія, Скандинавські країни, а ось на Сході обов`язково знайдеться злодюжка, який не забуде скористатися залишеними без нагляду речами. У вас завжди повинна бути під рукою карта міста. Не соромтеся запитувати про тих або інших місцях у співробітників готелю, де ви зупинилися. Ну і, звичайно, ви повинні добре знати назву і адресу свого готелю, щоб, в разі чого, вас швидко туди доставили. Тому краще мати карту готелю на руках. Нарешті, бажано дізнатися якомога більше про ту країну, яку ви збираєтеся відвідати. Деякі місцеві традиції і звичаї можуть вас здивувати, але знати їх потрібно, щоб не потрапити в неприємну ситуацію. Ми ж трохи поговоримо про Таїланді і Єгипті - країнах, останнім часом дуже популярних серед російських туристів.

Що повинен знати турист. Таїланд



У Таїланді є дві основні святині, до яких потрібно ставитися з максимальною повагою: буддизм і королівська родина. Тому уникайте в різких тонах виражатися про цю релігію і про членів королівського дому. Не дозволено використовувати ногою на зображення Будди і членів королівської сім`ї (за це за місцевими законами можна навіть потрапити до в`язниці). Крім того, небажано цікавитися особистим життям короля. При вході в храм, в перукарню і в салони краси потрібно знімати взуття. Якщо хочете сфотографуватися поруч зі статуєю Будди, що не облокачивайтесь на неї. І ще кілька важливих порад.

  • Порнографія і азартні ігри (як і наркотики) в країні заборонені. Врахуйте, що не скасовано там і смертна кара.
  • Не можна пити воду з-під крана.
  • Потрібно поважати старших.
  • Чи не демонструйте любовних відносин на вулиці і не питайте у тайців про секс - це непристойно.
  • Не можна торкатися до голови людини - навіть дитини.
  • Не з`ясовуйте відносини на вулиці, не кричіть і не сваріться.
  • Всі квитки потрібно купувати тільки в офіційних місцях - в касах терміналів і вокзалах.
  • Перед поїздкою зробіть необхідні щеплення - від холери і гепатиту А.
  • Не залишайте паспорт під заставу.
  • Пам`ятайте, що транспортні засоби в країні не застраховані.
  • Їжу можна спокійно купити в супермаркеті, якщо немає грошей на ресторани.

Що потрібно знати туристу. Єгипет

Єгипет, як і Таїланд - це країна з абсолютно іншою культурою, дуже відрізняється від нашої. Тому, в Єгипті варто поводитися спокійно і стримано. Однак не слід соромитися і кликати поліцію, якщо до вас спробують пристати на вулиці з якоюсь метою. Врахуйте, що це ісламська країна, тому жінкам не слід з`являтися на вулицях у відкритому одязі. Врахуйте, що в Єгипті потрібно декларувати відеокамеру, і вас можуть при виїзді попросити показати, що ви знімали. Що стосується фотозйомки, то зйомка в приміщеннях зазвичай платна, а ось що стосується фотографій людей, обов`язково поцікавтеся у людини, чи можна його сфотографувати. Взагалі рекомендується так робити в будь-якій країні, а не тільки в Єгипті. Що ж стосується інших правил, то кращим радою буде проявляти стриманість. Це означає, що не варто обжимається і цілуватися прилюдно, розпивати спиртні напої, словом робити все те, що може образити почуття єгиптян. Ось, мабуть, і все - щасливого відпочинку!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!