Як їхати в крим?

Як їхати в Крим?

Яке б думка не висловлювали прихильники подорожувати поїздом або літаком, поїздка в Крим на автомобілі набагато виїгришней. Така подорож не має ніяких тимчасових рамок, вас не будуть обмежувати попутники, всі проблеми з багажем вирішуватися за дві секунди і крім всього цього, ви отримаєте унікальну екскурсійну програму. Часто задається питання: скільки їхати до Криму, здасться вам самим звичайним. 1500 км - і ви в раю. Якщо ви вирішили подорожувати на машині, то це дуже добре. Адже ви зможете насолодитися навколишніми пейзажами і зупинитися в будь-якому, вподобаному вам місці. Але тут потрібно знати, як їхати в Крим, щоб ваш відпочинок вийшов набагато обширніше, цікавіше і ні від кого незалежний. 

Перше, що потрібно перед поїздкою, це, звичайно ж, підготувати автомобіль, заправити повний бак і вибрати маршрут. Якщо з першими двома пунктами подолати нескладно, то до вибору маршруту варто поставитися відповідально, зваживши при цьому все за і проти.

Найпопулярніші маршрути

Розглянемо найбільш популярні маршрути, розберемося в їх плюсах чи мінусах.

маршрут №1

Москва - Тула - Орел - Курськ - Бєлгород - Харків - Дніпропетровськ - Запоріжжя - Мелітополь - Джанкой

Виїжджайте з Москви і по Сімферопольській трасі, минаючи всі перераховані вище міста, доїжджаєте до кордону. Перетинаєте її в районі Козачої Лопані і далі просувається в бік Харкова. Після Мелітополя, через Чонгарській півострів ви потрапите в Крим. Хочеться відзначити, що цей маршрут найкоротший, тобто і часу і бензину на поїздку ви витратите менше. Уздовж шосе багато різних кафе, кемпінгів, зон відпочинку, де без проблем можна зупинитися, відпочити і поїсти. Основним мінусом цієї траси є велика завантаженість і величезні черги на кордоні, крім того чимало проблем створюють пости ДАІ.

Маршрут № 2



Москва - Воронеж - Ростов на Дону - Новоазовськ - Маріуполь - Бердянськ - Мелітополь

З Москви по трасі Дон виїжджайте і дотримуйтесь до Воронежа і Ростова. У Ростові поверніть на захід і через Таганрог виїдете на кордон з Україною. Далі, через Новоазовськ на Мелітополь. Тут слід повернути на південь і через Генічевск, заїхати до Криму. Велика частина цієї дороги, проходить через Росію, де бензин можна купити за рублі і коштує він значно дешевше. Траса практично завжди вільна, є досить великі ділянки з дозволеною швидкістю 110 км / год, та й постів ДАІ значно менше.

Перетин кордону

Якщо, ви вирішили їхати до Криму на машині, потрібно врахувати один нюанс - перетин кордону. Для цього потрібно мати при собі всі необхідні документи. При проходженні кордону з російської сторони, досить показати посвідчення водія, документи на машину і паспорти всіх пасажирів, включаючи водія. Митник огляне автомобіль, поцікавиться, чи немає у Вас чого-то забороненого і скільки літрів палива з собою? Після чого, вам побажають щасливої дороги, і ви підете на українську сторону митниці.

На українській стороні, пройти митницю трохи складніше, тут простим показом документом не обійтися. Особливо важко пройти митницю в пропускному пункті Гоптівка. Кожному іноземцю потрібно заповнити імміграційну карту, без помилок. Якщо у вас є при собі закордонний паспорт, заповнювати імміграційну карту не потрібно. Вам просто зроблять помітку про в`їзд / виїзд і побажають приємного відпочинку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!