» » » Що подивитися в фінляндії?

Що подивитися в фінляндії?

Що подивитися в Фінляндії?
Що подивитися в Фінляндії?

Фінляндія - країна зимових подорожей. Влітку всіх тягне на південь, до тепла і моря. А в холоду люди починають згадувати, що і зима буває веселою, доброзичливою і затишною. Причому, це розуміння приходить лише в країнах, які не можуть похвалитися довгими і жаркими відпускними місяцями. Однак, звикнувши шукати літніх розваг, починаєш замислюватися: а що подивитися в Фінляндії, приїхавши в неї в аж ніяк не ласкаву погоду. Виявляється, дуже багато!

бойова фортеця

Якщо ви не знаєте, що подивитися в Фінляндії, відвідайте для початку Свеаборг. Фортеця знаходиться поруч з Гельсінкі, а саме туди найчастіше і прибувають туристи. Вражаюча архітектура вдало доповнюється музеями, військовою технікою, яка вціліла з різних часів і вкрай цікавою історією. Втім, навіть безцільні прогулянки по Свеаборг приносять задоволення.

Казка для дітей і дорослих: долина Мумі-тролів

Це те, що подивитися в Фінляндії треба обов`язково всім, хто зачитувався Туве Янссон. Крім натуралістичного оформлення, що включає в себе справжній мумі-дом, в долині постійно діють персонажі казки, які розігрують зовсім несподівані варіанти розвитку прочитаного сюжету. Уявлення і спілкування з героями книжки настільки живі, що в них охоче беруть участь навіть скептично налаштовані дорослі.

Внутріскальная церква

Це ще одна унікальність, яку не треба випускати, коли міркуєш, що подивитися в Фінляндії. Церква Темппеліаукіо в Гельсінкі навіть побудована не зовсім за правилами: вибухом було створено саме приміщення, яке згодом накрили куполом. Зсередини оптичний обман говорить прихожанам, що приміщення дуже високе-а акустику визнав найкращою в світі навіть Ростропович.

Що ще подивитися в Фінляндії



Хоча країна невелика, чудес в ній вистачає. І якщо у вас є якийсь запас часу, відвідайте наступні місця:

  1. Іматранкоскі - вражаючий штучний водоспад.
  2. Парк Ліннанмяки, найстаріший в індустрії розваг на фінській території.
  3. Морський центр Sea Life, де можна опинитися на океанському дні прямо посеред Гельсінкі.
  4. Оулуярви - мрію рибалок.
  5. Село Санта-Клауса - мрію дітей різного віку і народностей.

А якщо поцікавитися у фінів, що подивитися в Фінляндії, вони розширять список до не охоплюються діяльністю за час відпустки меж.

Про те, що ще подивитися в Європі, читайте в розділі Європа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!