» » Як позбутися від м'язів?

Як позбутися від м'язів?

Як позбутися від м`язів?

Буває, що в гонитві за струнким підтягнутим тілом ми йдемо в протилежну крайність - ситуацію, коли певні групи м`язів стають "перекачаними". Найчастіше проблема виникає в області гомілок, стегон і рук.

Поговоримо про те, як виправити фігуру, зробити її більш гармонійною і привабливою.

М`язи або жир?

Переживаючи з приводу занадто великого м`язового обсягу тієї чи іншої частини тіла, ви, цілком можливо, несвідомо вводите себе в оману. Адже, якщо вірити досвідченим тренерам, в 80-90% випадках причиною проблеми є підвищена кількість підшкірного жиру (!), Але ніяк не м`язів.

З максимальною точністю визначити, в чому конкретно полягає заковика в вашому випадку, допоможе кваліфікований фахівець, наприклад, все той же тренер в спортзалі. Також можна вдатися до допомоги спеціальних підлогових ваг, покликаних обчислити частку жиру в тілі. Однак його дані будуть досить спірні, і вже тим більше ви ніяк не зможете оцінити наявність жиру / м`язів в хвилюючою вас зоні тіла.

Якщо ж ви дійсно довгий час активно займалися спортом, отримавши в результаті значні рельєфи рук / ніг / стегон, то тут є два виходи:

  • Нічого не робити. Це в разі, якщо ви, наприклад, протягом багатьох років займалися професійними тренуваннями, наростили м`язи. А після залишили спорт на 5 і більше років, залишивши своє тіло, що називається, "як є". У цьому випадку що-небудь змінити навряд чи вдасться.
  • Приділити увагу харчуванню, кількістю калорій, зробити акцент на певних тренуваннях (так, відмовлятися від спорту буде неправильно).


Давайте більш детально розглянемо другий варіант.

Як позбутися від м`язів: поради

живлення

Як відомо, для нарощування м`язів потрібна велика кількість білка. Якщо ж ви хочете позбутися від м`язів, то вам потрібно, навпаки, скоротити вживання продуктів, що містять цей елемент. Тільки пам`ятайте, що повністю відмовлятися від білка ні в якому разі не можна!



Якщо ж справа в надлишку жиру, то потрібно взагалі переглянути свої принципи харчування. Ідеально збалансований, підібраний саме для вашого організму раціон харчування зможе сформувати дієтолог.

Спорт

І в разі, якщо обсяги викликані жировими відкладеннями, і в разі, якщо причина дійсно криється в м`язах, потрібно буде зробити акцент на аеробних навантаженнях, які відмінно спалюють жир. До них можна віднести:

  • біг;
  • спортивну ходьбу;
  • активні ігри на свіжому повітрі;
  • їзду на велосипеді.

Друге, на що потрібно буде звернути увагу, - це силовий тренінг. Пам`ятайте, що при складанні загальної програми тренувань вам не потрібно буде переміщати акцент з тієї групи м`язів, які вам здаються занадто натренованими, на інші ділянки тіла. На проблемні місця навантаження давати можна і потрібно, але в меншій кількості.

Вибираючи для роботи вантажі, віддавайте перевагу таким ваг, які ви зможете підняти не більше 12-18 разів. Це дозволить працювати в режимі сушки тіла. Велика вага сприятиме нарощуванню м`язів, менший взагалі не дасть ніякого ефекту.

Вправи можуть бути найрізноманітніші. Пропонуємо для прикладу такі:

  • Для рук можна робити підйоми гантелей (вага повинна бути таким, щоб ви могли підняти його не більше 12-18 разів, інакше толку від нього взагалі ніякого не буде). Досить буде 3 підходи по 10-15 повторів. Також можна робити жими вниз на верхньому блоці - 3 підходи по 12-15 повторів.
  • Для гомілок вдалим вибором будуть стрибки зі скакалкою - 3 підходи по 200-500 разів.
  • Для сідниць можна робити випади з гантелями - також 3 підходи по 10-15 разів.

Ви можете звернутися за допомогою до спеціальними методиками на зразок комбінованих сетів (виконання без відпочинку вправ на різні групи м`язів).

Також вам може бути корисна стаття Як позбутися від ляшек.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!