» » Як правильно тренуватися?

Як правильно тренуватися?

Як правильно тренуватися?

Спорт є ефективним засобом зміцнення всього організму. Багато хто хоче мати струнке, підтягнуте, здорове тіло і починають відвідувати спортивний або тренажерний зали. Але на превеликий жаль заняття можуть не дати потрібних результатів, тому багато припиняють займатися і повністю розчаровуються в спорті. Щоб уникнути такої невдачі, потрібно знати, які правила необхідно дотримуватися і на що потрібно звертати увагу. У цій статті ми розповімо, як правильно тренуватися.

ефективна тренування

Щоб добитися добрих результатів, необхідно дотримуватися правил тренування, завдяки яким тіло стане сильним, накоченим і гнучким. Більшість людей хоче отримає мало не миттєвий результат відразу після кількох занять. Тому варто відразу врахувати, що тільки через один або два місяці ви зможете позбутися від недоліків фігури і надати їй красиву форму.



Отже, будь-яке тренування, будь це простий шейпінг або силові навантаження в тренажерному залі, має наступні принципи:

  • регулярні та інтенсивні заняття;
  • розминка, розігрів м`язів, а потім вже силові навантаження;
  • поступове навантаження - від легкого до важкого.

Поговоримо більш детально про кожному пункті.

  1. Якщо ви вирішили всерйоз зайнятися спортом, то намагайтеся не пропускати заняття. Також не варто дуже старатися з заняттями, так як у всьому потрібна золота середина. Багато хто задається питанням, як часто потрібно тренуватися. Тут немає однозначної відповіді, але все ж професіонали радять приділяти фізичним вправам не менше однієї години три рази на тиждень. Але найкраще прислухатися до свого організму, щоб зрозуміти, на скільки часто вам потрібно займатися і звичайно ж потрібно враховувати вік і фізичну підготовку. Взагалі, якщо ви прийшли перший раз в спорт зал, то тренер допоможе вам правильно скласти індивідуальну програму тренувань, які повинні дати потрібний результат. Наприклад, одні хочуть набрати масу і наростити м`язи, інші ж навпаки - скинути вагу, але при цьому зробити тіло підтягнутими.
  2. Будь-яке тренування потрібно починати з розігріву м`язів. Для цього можна скористатися велотренажером або біговою доріжкою, також можна зробити біг на місці. На розігрів має йти близько 10 хвилин, за цей час потрібно домогтися 150 ударів серця в хвилину. Тільки добре розігрівшись, можна приступати до занять з тренажерами і до розтяжці.
  3. Якщо відразу приступити до складних вправи, то є ризик зірватися або потягнути м`язи, що дуже боляче і це не дасть вам продовжувати заняття. До того ж не варто відразу робити багато підходів. На першому занятті зробіть 10-15 повторів однієї вправи, а на наступних збільште їх кількість. Якщо ви займаєтеся в тренажерному залі, то в кінці тренування можна позайматися на біговій доріжці. Це добре підійде тим, у кого ще залишилися сили або ж навпаки - вже втомилися тягати залізо, але час тренування ще не вийшло. Також не забувайте робити перерву в 1-2 хвилини між вправами.

Як правильно харчуватися



Для того щоб тренування були ефективними, потрібно стежити за своїм раціоном. Необхідно харчуватися їжею, багатою вуглеводами. Якщо ж ви хочете скинути вагу, то за дві години перед тренуванням можна випивати сік або з`їдати пюре.

Якщо ви хочете наростити м`язи, то після заняття потрібно харчуватися білковою їжею. А якщо тренування проходить ввечері і ви хочете схуднути, то краще за все обмежитися овочами. Також під час заняття не буде зайвим приймати невелику кількість води.

міфи

  • Деякі жінки бояться пітніти під час тренування, але не варто переживати, адже потовиділення - це природний процес організму. До того ж, потовиділення є вірною ознакою того, що ви худнете.
  • Яскравий макіяж. Дівчатам і жінкам не варто наносити велику кількість косметики на обличчя, якщо ви зібралися в спортивний зал - потекшую туш навряд чи вам сподобається. До того ж потрібно відмовитися від використання парфумів і ароматичних масел.
  • Повторення одних і тих же вправ день у день на одну і ту ж групу м`язів. Необхідно давати відпочинок м`язам, як мінімум, 2 дня, а в цей час тренувати інші.
  • Кожен раз зміна вправ. Якщо ви будете кожен раз робити вправи на різні групи м`язів, то результату, швидше за все, не буде. Щоб роздобути рельєф, необхідно періодично давати навантаження певної групи м`язів.

Якщо ви вирішили займатися вдома, то правила, які дані в статті Як правильно тренуватися вдома, вам будуть вельми до речі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!