» » Скільки займатися спортом?

Скільки займатися спортом?

Скільки займатися спортом?

Всі знають, що займатися спортом дуже корисно. Людині просто необхідна рухова активність протягом дня, для того, щоб не заробити якесь неприємне захворювання. Кожна людина починає займатися спортом з різних причин. Хтось хоче красиве і накочене тіло, великі і рельєфні м`язи, а хтось навпаки, бажає схуднути і стати більш витривалим. Давайте детально розберемося, як потрібно тренуватися людині, щоб досягти бажаних результатів.

план тренувань

Як вже і говорилося вище, для того, щоб визначитися, скільки потрібно займатися спортом, вам потрібно чітко розуміти мету, до якої ви хочете прийти. Давайте розглянемо випадок, якщо ви хочете набрати м`язову масу ходячи в тренажерний зал.

Для того, щоб накачати великі м`язи, по початку вам необов`язково ходити в зал щодня. Ні, вам точно не потрібно цього робити. Після першого ж тренування у вас будуть боліти всі м`язи, на які так чи інакше була навантаження. Це нормально, адже вас організм не звик до тренувального процесу і для нього це сильний стрес. Тому, перші місяці вам потрібно ходити зал, максимум, два рази на тиждень і робити базові вправи, до яких відносяться, наприклад, жим лежачи, присідання з обтяженнями і станова тяга. Тільки після того, як ви пройдете цей період тренувань і ваше тіло почне відгукуватися на навантаження, то можна починати працювати за програмою націленої на певні групи м`язів.

Якщо ваша м`язова маса невелика, то вам варто якомога більше їсти білкової їжі. Білки - головний будівельний матеріал нашого організму, тому при тренуваннях, які травмують ваші м`язи, вони просто необхідні.



Скільки займатися спортом, щоб схуднути? У цьому випадку, я раджу вам почати з бігу, а в разі якщо ваша вага дуже великий, то з простої тривалої ходьби. Не варто дуже різко починати бігати околомарафонскіе дистанції. Це неправильно і лише зашкодить вашому незвичному організму. Почніть спочатку займатися один раз в тиждень, поступово збільшуючи навантаження. Повірте, через місяць, максимум через два, ви будете пробігати вже в два, а то і в три рази більше, ніж на своїй найпершій тренуванні.

Як реагує організм?

Давайте розглянемо фізичні навантаження на наш організм в плані медицини. Чому задаючи питання на рахунок того, скільки займатися спортом, завжди можна почути відповідь, що відразу не можна дуже різко починати? Насправді, все досить просто. При надмірному фізичному навантаженні ваш організм відчуває сильний стрес. Причому більша частина роботи лягає не на м`язи, а на ваше серце. При фізичної активності, вашому "головному насосу" потрібно швидше і більше розгойдувати кров по вашому організму. Якщо ваше серце не готове до такого, то швидше за все, єдине, чого ви досягнете від своєї тренування - задишка, почервоніння обличчя і ніякого результату. Це одна з головних причин, чому не можна різко почати тренуватися, як багато професійні спортсмени.

Але, серце є не єдиним слабким місцем. Наші м`язи теж дуже сильно травмуються при навантаженнях. Швидше за все ви помічали, що після того, як ви побігаєте або потягати тяжкості, на наступний день ваші м`язи ниють або досить сильно болять. Це як раз і свідчить про те, що ваш організм був не готовий до таких навантажень і тепер відновлює свої сили.

Отже, давайте підведемо підсумок і розберемося, скільки разів потрібно займатися спортом. Все залежить від вашого досвіду. Якщо ви досвідчений спортсмен, то ваші тренування в будь-якому випадку повинні проходити в більш активному режимі ніж у новачка, інакше сенсу в цій самій тренуванні і не буде. Новачкам же краще починати з підготовки свого організму і поступово збільшувати навантаження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!