Як встати на руки?

Як встати на руки?

Питання, яке хвилює багатьох фізично розвинених людей - як навчитися вставати на руки. На принципі зміцнення м`язового корсету за рахунок утримання тіла в певній позі базуються багато вправи. Одне з них - стійка на руках.

Дане вміння дозволить не тільки додатково опрацювати м`язи корпусу, а й провести профілактику судинних захворювань (наприклад, варикозу), допомагає навіть при безсонні і астмі.

Але при деяких проблемах зі здоров`ям, це вправа не тільки не принесе користі, а й зашкодить. З обережністю намагатися прийняти стійку потрібно при проблемах з тиском (гіпотонії і гіпертонії), гаймориті і отиті.

Що може знадобитися



У перші рази ідеально було б мати поруч іншої людини для підстраховки, а також практикуватися тільки поруч зі стінкою, постеливши на підлогу мат або ковдру, щоб мінімізувати ризик отримання травми. Було б чудово, якби страхує Вас сам знав як встати на руки. Людині, яка не має акробатичній підготовкою, зробити стійку з першого разу буде досить проблематично. Пам`ятайте про те, що завжди необхідно спину тримати рівно, не допускаючи прогин в попереку, інакше навантаження на хребет буде занадто сильною. Продумайте, як краще згрупуватися при невдачі - можливо, найкращим виходом буде встати на місток або «приземлитися» на п`яти, щоб амортизувати при падінні.

Послідовність дій у вправі

  1. Спочатку опустіться на коліна, зчепите кисті рук в замок, лікті покладіть на мат. Помістіть голову між долонь. Потім повільно підніміть коліна і потихеньку, не поспішаючи крокуйте маленькими кроками у напрямку до голови взад-вперед.
  2. Наступним етапом буде залучення асистента (страховика). У той момент, коли буде зрозуміло, що навантаження для рук і голови цілком прийнятна, спробуйте підняти вгору одну ногу. Нехай помічник стоїть поруч і допоможе уникнути невдалого падіння. Тепер в справу вступають м`язи преса, якщо вони не досить міцні, над ними доведеться попрацювати. Не забувайте про спину!
  3. Коли ж, нарешті, стійка на руках вийшла, не намагайтеся простояти більше 15 секунд - принаймні, кілька перших спроб. Виходити з стійки треба акуратно, не роблячи різких рухів, опускаючи ноги по черзі. Голову вгору піднімати з обережністю. За правилами, добре б потримати її трохи опущеною вниз (близько хвилини), і тільки потім акуратно випрямитися.
  4. Зрозуміло, що тренуватися доведеться щодня. Звичайно, тривалість попередніх тренувань індивідуальна, але в будь-якому випадку через якийсь час виконання стійок на голові буде відбуватися без допомоги стінки і необхідність в наявності асистента відпаде.

Здатність до стійки на руках не вроджена. Результату можна досягти щоденними тренуваннями м`язів рук і преса. Якщо ж м`язи сильні, координація рухів розвинена добре і відсутні вищезазначені протипоказання, то питання, як встати на руки, більше не виникне.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!