» » » Як приймати проносне?

Як приймати проносне?

Як приймати проносне?

Проносні препарати - це лікарські препарати, які викликають прискорення просування вмісту кишечника і сприяють дефекації.

Всі проносні діляться на чотири види:

  • проносне дратівної характеру,
  • проносне осмотичного дії,
  • проносне - наповнювач,
  • проносне - заліза та ін.

Сьогодні будь-яка аптека містить величезний вибір проносних, але не всі з них лікують саму причину запорів. Для того щоб зробити правильний вибір, необхідно мати хоча б загальні знання про те, як діє той чи інший проносне, що ефективно, а що - ні, чи дасть препарат швидкий результат і не викличе звикання. Тому, перш ніж йти в аптеку, проконсультуйтеся з фахівцем, адже безконтрольно приймаючи той чи інший препарат, ви завдаєте шкоди своєму організму.

Для кожного недуги - окремий тип проносного

Якщо запори мучать вас зрідка, можна використовувати проносне рослинного походження. Таке проносне містить целюлозу, за рахунок якої відбувається збільшення обсягу калових мас і їх розм`якшення. Такі проносні діють від 8 годин до 3-х днів.

При слабкій прохідності кишечника призначають дратівливі проносні. Діють вони через 8-10 годин після прийому. До недоліків таких препаратів відносять біль в кишечнику і звикання, а також подальшу неефективність цих препаратів.

При отруєнні, а також при тривалій затримці стільця застосовуються сольові осмотические препарати. Вони не викликають звикання, але при частому застосуванні порушують водно-сольовий баланс організму.

Пребіотики відносяться до препаратів уповільненої дії, але і до найбезпечнішим помічникам в боротьбі з Вашою проблемою. Ці препарати працюють в товстому кишечнику, розщеплюються мікрофлорою і утворюють органічні кислоти, які розм`якшують калові маси і збільшують їх об`єм. Діють вони протягом 24-х годин.



І все-таки, перш ніж купувати той чи інший препарат в аптеці, проконсультуйтеся у фахівця.

Проносне підбирається в залежності від причини вашого захворювання. Незалежно, який препарат ви вибрали, уважно прочитайте інструкцію.

прийом проносних

Багато препаратів п`ються натщесерце, а час дії кожного типу проносного індивідуально. Розглянемо, як приймати проносне кожного типу.

Рослинні проносні зазвичай приймають ввечері, починаючи з малих доз (якщо в інструкції написано 10-15 крапель, то приймати потрібно 8-10, якщо рекомендується 1-2 таблетки, то починати потрібно з однієї), поступово збільшуючи дозу до досягнення бажаного ефекту. Обов`язкова вимога: разом з проносним потрібно випивати як мінімум 1 склянку води.

Дратівливі проносні діють більш ефективно. Після вечірнього прийому препарату вранці вже можна відчути результат. Недолік: болі в животі, звикання.

Більш швидко діють осмотичні сольові проносні. Приймаючи таке проносне, можна очікувати результату через 1-3 години. Тому, перш ніж купити той чи інший препарат в аптеці, проконсультуйтеся у фахівця.

Пребіотик - проносне уповільненої дії. В основному пребіотики приймають 1 раз на день під час їжі. Термін дії може настати через 1-2 доби. Одним з достоїнств таких проносних є їх тривале застосування без шкоди для організму.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!