» » » » Як позбутися від гостриків?

Як позбутися від гостриків?

Як позбутися від гостриків?

Гострики (ентеробіоз) - це захворювання, причиною якого є білі круглі черв`яки, довжиною (12 мм) і товщиною з голку. Людина який заражений глистами, є основним джерелом гостриків. Зараження може відбуватися, як через речі хворого, так і в громадських місцях.

Симптоми і ознаки гостриків

Основним симптомом є нічний свербіж в області анального отвору. Він настає в ті моменти, коли відбувається чергове дозрівання самок, також коли вони мігрують в пряму кишку і відкладають яйця на шкіру. Сверблячка з`являється протягом 1-3 днів, після проходить і з`являється знову через 1-3 тижні після останньої появи. Також можливо, що свербіж стане безперервним, і буде турбувати вас щоночі. При розчісуванні сверблячих місць, хворий заражається новими яйцями гостриків.

Також для гостриків характерні сильні болі в животі. Можливо почастішання стільця, що не виключений і пронос.

У людини страждає ентеробіоз з`являються головні болі, запаморочення, безсоння, швидка стомлюваність, дратівливість.

Як позбутися від гостриків? Лікування і профілактика.

Основним методом лікування гостриків є дотримання правил особистої гігієни. Нижня білизна необхідно міняти щодня, після прання обов`язково прасувати праскою, також одна з умов, це прасування постільної білизни, раз в два дні. Підмивання два рази в день з мильним розчином, після чого обов`язково мити руки. Протягом всієї хвороби, слід коротко стригти нігті, і не розчісувати сверблячі місця. У приміщенні щодня повинна проводиться вологе прибирання, із застосуванням дезінфікуючих розчинів. Якщо не було нового зараження, то через 3-4 тижні в кишечнику хворого повинні загинути все гострики.



При затяжної хвороби необхідно використовувати лікарські препарати, такі як мебендазол, комбатрін, піперазин, декарис. Ліки проти гостриків вибирають за віковими показниками, а також з огляду на масу тіла хворого. На даний момент найефективнішим засобом проти гостриків є препарат Декарис. Лікування протиглисними засобами бажано пройти всім членам сім`ї (навіть якщо тільки у одного з них були виявлені гострики). Це убезпечить від повторного зараження глистами.

З народних засобів по боротьбі з гостриками, дуже добре допомагає часник. Треба їсти по одному зубчику сирого часнику протягом трьох днів. На третій день необхідно випити якесь проносне. Часник послабить гостриків, а проносне сприятиме вимивання їх з організму. Для позитивного результату, рекомендується повторити курс через тиждень.

Також хорошим засобом проти гостриків є полиновий відвар. Залийте окропом одну чайну ложку полину і настоюйте 5 хвилин. Приймайте відвар три рази на день протягом трьох днів.

Щоб у вас ніколи не виникло питання, як позбутися від гостриків, потрібно звертати увагу на особисту гігієну, тоді паразити не зможуть атакувати ваш організм. Адже заразитися ними елементарно, досить просто вчасно не помити руки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!