» » » Від чого таблетки "метронідазол"?

Від чого таблетки "метронідазол"?

Від чого таблетки

Метронідазол є протимікробним і протипротозойних препаратом, похідним від 5-го нитроимидазола. Механізм дії даного препарату полягає в біохімічному відновленні внутрішньоклітинними транспортними протеїнами анаеробних мікроорганізмів. Так, відновлена 5-я нітрогрупа починає взаємодіяти з ДНК клітин мікроорганізму, тим самим, пригнічує синтез нуклеїнових кислот. У підсумку цей процес призводить до загибелі бактерій. Даний препарат збільшує чутливість пухлин до опромінення, а також стимулює репаративні процеси і надає дисульфірамоподібних дію. Від чого таблетки Метронідазол? Відповідь на це питання можемо отримати, прочитавши показання до застосування даного препарату.

Таблетки Метронідазол: застосування

Які ж показання для застосування даного препарату?

  • інфекції, викликані Bacteroides spp., а також Bacteroides vulgatus, Bacteroides fragilis, Bacteroides ovatus, Bacteroides distasonis, Bacteroides thetaiotaomicron
  • протозойні інфекції (трихомоніаз позакишкові амебіаз, кишковий амебіаз, лямбліоз, балантидіаз, шкірний лейшманіоз, трихомонадний уретрит, трихомонадний вагініт)
  • інфекції суглобів і кісток, інфекції ЦНС, менінгіт, бактеріальний ендокардит, абсцес мозку, абсцес легенів, емпієма пневмонія
  • сепсис, викликаний Clostridium spp. і Bacteroides spp
  • виразкова хвороба дванадцятипалої кишки або гастрит, пов`язані з Helicobacter pylori
  • псевдомембранозний коліт
  • алкоголізм
  • профілактика післяопераційних інфекцій
  • при променевої терапії в якості радіосенсібілізірующего кошти

Таблетки Метронідазол: дозування



Якщо вам призначили таблетки Метронідазол, інструкція є обов`язковою для вдумливого прочитання. Зверніть увагу на дозування препарату при різних захворюваннях.

  • При амебіазі даний препарат призначаються дорослим всередину в 3 прийоми по 1,5 г в день. Дітям також в 3 прийоми по 30-40 мг / кг в день. Тривалість прийому препарату - 7 днів.
  • При лямбліозі Метронідазол призначають приймати протягом 5 днів. Пити ліки слід після їди 2-3 рази на день. Денна доза для дорослих - 750-1000 мг, для дітей 2-5 років - 250 мг, для дітей 5-10 років - 375 мг, для дітей 10-15 років - 500 мг.
  • При уретриті або вагините у жінок призначається одноразовий прийом 2 г препарату або ж у вигляді курсового прийому протягом 10 днів: 2 рази на день по 250 мг. Одночасно з прийомом всередину призначається по 1 вагінальному супозиторію, або вагінальної таблетці на ніч, що містить 250 мг метронідазолу. Для того щоб виключити реинфекцию необхідно проводити одночасне лікування обох статевих партнерів. Надалі при необхідності курс лікування слід повторити. Зробити це можна через 4-6 тижнів. При уретріре у чоловіків препарат призначають в дозі 2 г одноразово, або у вигляді курсового лікування, яке триває 10 днів, по 250 мг вранці і ввечері.
  • При неспецифічних фагінітах Метронідазол призначається протягом тижня вранці та ввечері по 500 мг.
  • При лікуванні анаеробних інфекцій препарат призначають дорослим 1 раз в день по 1-1,5 г, дітям - також 1 раз в день з розрахунку 20-30 мг / кг.

Таблетки Метронідазол: особливі вказівки

Не рекомендується поєднувати препарат з недеполяризуючими миорелаксантами. Також не рекомендується застосування Метронідазолу пацієнтами молодше 18 років в комбінації з амінокислотами.



При тривалому застосуванні рекомендується контролювати картину крові.

У разі розвитку неврологічних симптомів слід негайно припинити застосування препарату.

Слід звернути увагу, що інформація, наведена в даній статті, призначена для фармацевтичних і медичних фахівців, і не повинна використовуватися для самолікування. Це дуже важливо, тому що найменше відхилення від інструкції може призвести до серйозних наслідків. Перевищення дозування може викликати непритомність, висновок з організму корисних речовин, а іноді навіть і летальний результат. Перед використанням Метронідазолу обов`язково проконсультуйтеся з лікарем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!