» » » Як прикрасити квітковий горщик?

Як прикрасити квітковий горщик?

Як прикрасити квітковий горщик?

У кожному будинку знайдеться хоч один кімнатна квітка. А що вже говорити про тих, хто захопився квітникарством серйозно! Для того щоб квіточку виглядав ще гарніше пропонуємо прочитати корисні поради, як прикрасити квітковий горщик своїми руками. Такі горщики, по-перше, виглядають оригінальніше покупних, а, по-друге, набагато дешевше. І зізнайтеся чесно, що є і у вас квіти, які до сих пір ростуть або в банці з-під майонезу, або в старому дитячому відерці - абсолютно неестетіческой посудині. Умільці на всі руки вже придумали за вас, як прикрасити квіткові горщики. Фото їхніх робіт доводять, що навіть з непоказною посудини можна отримати дуже оригінальний горщик для квітів.

Прикраса квіткового горщика

Декоруємо горщик залишками рослин

Для такого декору стане в нагоді те, що зазвичай ми викидаємо в сміття - гілочки, стебла, квіти від засохлих букетиків, спеціально висушене листя, ягідки і тп. Слід підрізати довгі стебла від висушених рослин по висоті горщика і закріпити за допомогою мотузки, яка так само буде виконувати роль декоративної деталі в композиції, і клею - для надійного скріплення з горщиком. Зверху можна доповнити квіточками, намистинками, штучними метеликами або сонечками, присипати якимись блискітками або зав`язати яскравий бант. Фантазуйте скільки завгодно, це лише допоможе створити дуже оригінальну дрібничку.

Декор горщика в`язаним чохлом

Якщо ви вмієте в`язати гачком, то всього за кілька годин можна придумати і втілити в життя ідею виїзного кашпо для гірка. В`яжеться такий одяг по колу, можна згадати так само, як в`язати шапочку і застосувати на ділі. В`яжіть таким чином, щоб звужувати або розширювати виріб, в залежності від форми горщика. Можна пов`язати різнокольорові елементи у вигляді квіточок, листочків та інших форм, а потім з`єднати їх за формою горщика. Також можна пов`язати звичайну серветку будь-яким вподобаним візерунком, після чого змочити її в розчині крохмалю, насадити на горщик і залишити висихати і купувати його форму.

В`язаний чохол для квіткового горщика

Як прикрасити квіткові горщики без зайвих витрат



Ще можна запропонувати варіант із залишків ниток різних кольорів. У рукодільниць завжди залишаються нитки, обрізки стрічок та інша мішура, яка нам стати в нагоді.

Обмотуйте черзі горщик нитками, періодично пріхвачівая їх клеєм. Вийде веселка, яку можна прикрасити бісером, намистинками, бантиками ітд. Аналогічно поступите з мотузками і стрічками. На таких горщиках добре виглядають гудзики різних кольорів і розмірів.

Декор квіткового горщика в морському стилі



На море кожен збирає мушлі, камінчики і везе додому на згадку. Так і лежать ці скарби без діла, а стати в нагоді вони можуть для декору горщика.

Спочатку прикиньте, який візерунок або малюнок ви хотіли б зобразити. На простий керамічний горщик без глазурі за допомогою клею моменту наклейте черепашки і каміння, шматочки керамічної плитки, фрагменти битого посуду і тп.

Коли всі деталі вже на своїх місцях, даємо горщика постояти, щоб все як слід скріпилося.

Окремі деталі можете перефарбувати в потрібний колір. Простір між деталями можна заповнити так:

  • Спосіб 1. Ретельно змішуємо цемент з клеєм ПВА в пропорції 3 до 1, обережно розбавляйте невеликою кількістю води до отримання сметаноподібної суміші. Пензликом наносимо цю суміш в порожні місця, а її надлишки акуратно прибираємо ганчірочкою.
  • Спосіб 2. Тонким пензликом акуратно наносимо клей між деталями. Після чого сипем пісок на ці ділянки з клеєм. Все зайве саме відпаде.

Якщо знайдеться безбарвний лак для нігтів, нанесіть його тонким шаром на поверхню готового виробу, щоб додати блиск і міцність. Ось такими нехитрими способами можна значно заощадити на покупці нового горщика для квітів і створити шедевр, вписується в інтер`єр вашої кімнати. Крім того, це відмінний подарунок з будь-якого приводу. Фантазуйте і у вас на вікні буде рости оранжерея в прекрасних горщиках.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!