» » Що швидко і просто приготувати?

Що швидко і просто приготувати?



Що швидко і просто приготувати?

Бувають такі ситуації, коли їжі в холодильнику майже що вже немає, а часу на її приготування і поготів. Тоді і починають господині думати над тим, що швидко і просто приготувати на сніданок, обід або вечерю. У цій статті ми розглянемо кілька страв, які дозволять Вам не тільки значно заощадити свій час, а й сильно здивувати гостей або членів своєї сім`ї. Скажемо відразу, ніяких фаст-фудів типу пельменів або заморожених котлет, Ви в цій статті не знайдете. Адже це дуже вже банально і шкідливо для нашого організму.

Що можна приготувати швидко і просто

  1. Почнемо з простого овочевого салату. На його приготування у Вас піде не більше десяти хвилин, а користь від нього безсумнівно буде колосальна. Ви наповніть свій організм не тільки енергією, але і вітамінами. Візьміть огірки, помідори, помийте їх і поріжте. Можна додати сиру або бринзи. Додайте трохи цибулі і приправте салат оливковою олією. Швидко, корисно і смачно!
  2. Далі хочемо представити Вашій увазі дуже просте, але дуже корисне і смачне блюдо - квасоля з мигдалем. Просто візьміть 400 грам свіжої зеленої квасолі (в принципі, можна і замороженої, але тоді доведеться чекати, поки вона розморозитися) і відваріть її у воді, хвилин п`ять, більше не треба. Злийте воду, і нехай квасоля сушиться від води. Тим часом, розтопіть в сковороді, приблизно, сто грам вершкового масла і додайте в нього одну столову ложку посіченої зелені, гірчиці і ложку часниковою солі, якщо є. А якщо ні, то можна обійтися і звичайною сіллю. Додайте в масло квасоля, все перемішайте і прогрійте на сковороді протягом чотирьох-п`яти хвилин. Готову квасолю розкласти в тарілки і посипати нарубаним мигдалем. Робиться все швидко, а страва виходить незвичайним і смачним.
  3. Спагеті з грибами. За п`ять хвилин, звичайно, Ви це страва не приготуєте, але все одно, весь процес багато часу не займе, будьте впевнені в цьому. Для початку слід відварити 150 грам спагетті, які є сьогодні на кожній кухні. Займе це, приблизно, хвилин десять. Поки вони варяться, часу дарма не втрачайте. Приготуйте заправку. Переконайтеся, що ви разом 50 мл. спеціального рисового оцту, 80 мл. соєвого соусу (продається в більшості магазинів), три столові ложки оливкової олії і одну ложку хорошого меду. Туди ж можна додати одну столову ложку лимонного соку і одну чайну ложечку кунжутного масла. Не забудьте про сіль і перець. Спагеті транспортуєте в друшляк і даєте воді стекти. Ще Вам знадобляться гриби. Близько ста грам. Їх слід помити і обсмажити в сковороді, на вершковому маслі, в перебігу пари хвилин. З`єднайте спагетті і гриби і прогрійте в сковороді ще парочку хвилин. розкладіть по тарілках і полийте заправкою. З метою економії часу, заправку можна взагалі не робити. Але, самі розумієте, в такому випадку, страва не буде таким неймовірно смачним. Таким чином, можна швидко і просто приготувати вечерю. Причому повноцінний.
  4. Що стосується фруктового салату, то його також можна приготувати швидко і смачно. Просто візьміть персик (твердий) і яблуко, поріжте їх кубиками. Додайте до цих фруктів жменю якихось ягід на свій смак, заправте двома столовими ложками лимонного соку і однією столовою ложкою рідкого меду. Перемішайте. Зверху можна посипати, такий смачний салат, товченими волоськими горіхами. Робиться блюдо дуже швидко, а виходить неймовірно смачно. Подається як десерт.
  5. З смачних напоїв дуже швидко можна приготувати йогурт з ягодами. Для цього візьміть 300 мл. будь-якого кисломолочного напою, який знайдете в холодильнику і 60 грам свіжих, або розморожених, ягід. Не зайвим стане також парочка столових ложок меду. Все це потрібно змішати в блендері протягом хвилини і напій готовий!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!