» » » Як зробити вино без винограду?

Як зробити вино без винограду?

Як зробити вино без винограду?

Своє вино смачніше і безпечніше магазинного, недарма в народі поширена безліч способів приготування цього дивовижного напою. Для того щоб ним насолодитися, Вам навіть не потрібен буде виноград, його прекрасно можуть замінити інші плоди і ягоди. Як зробити смачне і ароматне вино без винограду, Вам підкажуть нижченаведені рецепти.

Як зробити вино з вишні, малини або полуниці

Одне з найпопулярніших вин після виноградного - вино з вишні. Його консистенція трохи тягуча, а смак багатий і насичений. Вишневе вино прекрасно підходить до десертів - бісквітів і солодким рулетів.

На трилітрову банку вина Вам знадобиться:

  • 2 кг. вишні;
  • 500 г цукру;
  • 750 мл. води.

Ягоди потрібно перебрати, але не мити. Не беріть для вина зіпсовані ягоди - одного цвілого плода досить, щоб зіпсувати сировину і занапастити кінцевий продукт. Вишню, як і інші плоди і ягоди, не потрібно мити. На їх оболонці є бактерії, які зіграють роль дріжджів і дадуть початок процесу бродіння.



Помістіть вишню в банку і розімніть ягоди дерев`яним товкачем - обов`язково дерев`яним, так як вино категорично не сприймає метал. Після цього накрийте ємність тканиною і дайте їй настоятися 4 дні при температурі 23-24 градуси. Тричі на добу перемішуйте масу. На п`ятий день злийте сік, що вийшов в іншу банку і додайте 300 г цукру, розведеного в 750 мл. води. Ретельно перемішайте і помістіть під водяний затвор.

Ще через 4 дня злийте трохи вина, додайте 70 г цукру і вилийте назад в банку. Цю процедуру потрібно повторювати на сьомий і десятий день, кожного разу додаючи по 60 г цукру і не забуваючи залишати після цього банку під водяним затвором.



Після того як процес бродіння повністю завершиться, тобто в банку зникнуть бульбашки, протримаєте вино під водяним затвором ще три тижні. Потім розлийте вміст банки в скляні пляшки, ретельно закупорьте їх і залиште в прохолодному темному місці у вертикальному положенні. Через місяць вино буде готове!

Таким же способом готуються вина з інших ягід - малини або суниці. Але тут виникає один нюанс: після процесу бродіння такі вина потрібно наполягати не менше півроку, а ще краще 10 місяців. Тоді вино стане по-справжньому незабутнім. Також дуже смачним і ароматним виходить яблучне вино. Його рецепт Ви зможете дізнатися в статті ак зробити вино з яблук?. Для приготування вина Вам навіть можуть не знадобитися свіжі ягоди, існують рецепти приготування цього напою зі звичайного варення. Вони описані в статті Як зробити вино з варення?.

Старовинний рецепт корисного березового вина

Якщо Вам хочеться спробувати щось незвичайне, то зверніть увагу на рецепт березовици - вина з березового соку, за смаковими властивостями схожого на шампанське. У середині XX століття під Перм`ю було навіть організовано промислове виробництво цього напою. А в народі ходять свої рецепти вина з березового соку: потрібно налити сік в бочонок і дати йому закиснути протягом 2-3 днів в темному місці. Потім додати обсмажені ячмінні зерна або сухарі в розрахунку на 5 літрів соку на 30 грам сухарів. Потім треба процідити масу.

Вино з помідорів

Вино можна зробити навіть із, здавалося б, зовсім не пристосованих для цього ягід - помідорів. Цей дивовижний напій роблять в Бельгії ще з 1938 року. Вам знадобляться:

  • 4 кг. помідорів;
  • 800 г цукру;
  • 2 л. окропу;
  • 1 ст. л. дріжджів;
  • 2 лимона;
  • сіль.

Помідори потрібно вимити, нарізати, посолити, залити окропом і притиснути цю масу будь-яким вантажем. У такому вигляді помідори треба залишити на 3-4 дні, потім процідити через марлю і додати цукор, дріжджі і лимонний сік. Після цього суміш потрібно помістити в темне тепле місце для бродіння. Регулярно перевіряйте, як протікає процес, і перемішуйте масу. Коли всі бульбашки зникнуть, залиште помідори ще на 3-4 дня. Після цього зцідіть сік в бочонок і приберіть в темне прохолодне місце на півроку. Після того як Ви розіллєте вийшло вино в пляшки, дайте йому настоятися ще пару місяців.

Ось як можна зробити вино без винограду. Незважаючи на те, що процес приготування вина досить трудомісткий, результати виправдовують прикладені зусилля. Ви точно знаєте, що у Вашому келиху напій з якісного і натурального сировини, а не сурогат з хімічними добавками від недобросовісних виноробів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!