» » » Кожен день пити вино - чи корисно?

Кожен день пити вино - чи корисно?

Кожен день пити вино - чи корисно?

Кожен день пити вино - чи корисно?

Не мало списів зламано на тему про те чи корисно пити вино. Чи дійсно існує поняття «помірне споживання» або це всього лише вигадка людей, які бажають виправдати свої слабкості? А може це наживка, кидали маркетинговими службами спиртових королів? Як же бути? Давайте розглянемо питання шкідливо пити вино докладніше.

Чому не можна пити вино

Шкода вина, очевидно, пов`язаний з його алкогольної сутністю. Тут все зрозуміло і на розум тут же приходить довгий список всім відомих витрат вживання алкоголесодержащих продуктів, як то: уповільнення реакції, зниження рівня уваги, а також безпосередній шкоду внутрішньому устрою організму. При певних схильність, навіть помірні дози алкоголю можуть стати причиною проблем з печінкою, підвищеного тиску і навіть раку шлунка. Крім того, алкоголь впливає (часто в негативну сторону) на здатність організму засвоювати медикаментозні препарати. Не дивлячись на все це…

Вино пити корисно

Безліч наукових досліджень невблаганно свідчать про те, що періодичне або навіть щоденне пиття вина корисно для здоров`я людини. Градус напою при цьому повинен коливатися в межах 10-16 пунктів, а доза розраховується індивідуально і становить приблизно 1 грам напою на кожен кілограм ваги тіла.

Доведено, що вино в лікувальних дозах знижує ризик серцево-судинних захворювань, в т.ч. інфарктів та атеросклерозу. Вино є багатим джерелом антиоксидантів, які перешкоджають шкідливому впливу на клітини людського організму вільних радикалів. Вони перешкоджають процесу відкладення холестерину на стінках судин, знижують ймовірність ракових захворювань (і навіть покращують хід лікування вже існуючих). Також, вино розріджує кров, знижуючи ризик інсультів. Нарешті, в малих дозах вино є каталізатором соціальної активності і непоганим антидепресантом.

Яке вино краще пити



У побуті, поширений стереотип про те, що по-справжньому корисним є лише червоне вино. Однак недавні дослідження німецьких вчених показали, що біле вино не так і сильно поступається в частині корисна червоному, тому якщо Вам до душі саме білі сорти, не варто насилувати себе - пуття буде не менше.

Пара слів про культуру пиття

З давніх часів, коли вином запивали їжу, до нас дійшли перевірені часом правила, що сформували культуру споживання виноробної продукції. Ви знаєте, наприклад, яке вино п`ють з рибою? Біле. Тому що його кислуватий смак відмінно поєднується з рибним присмаком і добре освіжає рот. А ще, в стародавні часи, вважали правильним розбавляти вино водою. Причин пити вино з водою тоді було безліч, але багато хто просто вважали, що так смачніше. Дехто розділяє цю думку і понині. Спробуйте самі, але знайте, що розбавляти можна тільки сухі, напівсухі і десертні солодкі вина і тільки чистою водою (можна з льодом).

З яких келихів п`ють вино? Дивно, але навіть форма келиха, з якого ви п`єте вино, впливає на його смак. Запитайте чому? Справа в тому, що рецептори, відповідальні за сприйняття смаку, розташовуються в різних частинах рота. І тому-то, від форми келиха залежить те місце, куди вино потрапляє в першу чергу. Однак не спокушайтеся - змінюючи форму келиха, не вийде кардинально змінити смак вина і зробити гірке за солодке. Зате підкреслити акценти, дозволивши посмакувати різні ноти, цілком реально.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!