» » » Що додають в чай?

Що додають в чай?

Що додають в чай?

Багато інформації є про те, чим корисний і шкідливий чай, як його правильно вибрати. Ми ж поговоримо про те, що додають в чай, причому всі добавки ми розділимо на категорії.

Про правила ж заварки смачного чаю ви зможете прочитати в статті Як заварити чай.

Чай зі спеціями

Спеції, приправи та прянощі відмінно зігріють в холодні зимові дні. У поєднанні з хорошим чорним чаєм вони впораються з цим ще краще.

Додавати спеції в чай треба в момент заварювання, щоб вони встигли розкритися, віддати свій аромат. Варіанти можуть бути наступними:

  • Кориця. Краще брати паличками, щоб чай не вийшов каламутним.
  • Імбир. Використовуйте свіжий або мелений. Свіжий корінь імбиру натираєте або ріжете маленькими шматочками.
  • Кардамон і коріандр.
  • Для найвибагливіших гурманів можна запропонувати гвоздику (пару парасольок на келих).

Не бійтеся пробувати свої "авторські" варіанти. Можна змішати різні спеції і отримати своєрідний чайний глінтвейн. Однак не забувайте і про те, що відносно спецій варто пам`ятати міру. Для чашечки чаю вам знадобиться зовсім трохи (щіпка, половинка чайної ложки).

Заварюємо чай на травах

Трав`яні чаї заспокоюють ввечері і надають енергію в розпал робочого дня. Популярний чай з м`ятою, адже м`ята і освіжить, і заспокоїть, і травлення заведе. Чай з м`ятою можна остудити і навіть прибрати в холодильник - відмінно підійде для літнього часу.

Також можна заварити чай з ромашкою, мелісою, шавлією, листям малини. Трави краще заварити раніше, укутати чайничок, щоб не охолов, настояти, а потім додати заварку. Однак не перестарайтеся з травами! Вони можуть по-різному позначитися на організмі.

Чай з фруктами або ягодами



Спробуйте незвичайний варіант - чай з яблуками: необхідно залити окропом шматочки яблук або тільки шкірку від них, настояти і додати відвар в чай. Малина також прекрасно поєднується з міцним чорним чаєм. Свіжі ягоди треба обдати окропом, а потім їх можна просто покласти в чай.

Пропонуємо також цікавий варіант зеленого чаю з лимоном на літо: залити окропом скоринки соковитого толстокорие лимона, саме цедру, укутати і настояти. Потім додати зелений чай (заварку). Настояти минути п`ять. Остудити в холодильнику. Пити охолодженим, можна з медом.

Крім того, ви можете почитати статтю про класичний чайному рецепті: Чай з медом і лимоном - як пити.

Молоко і чай

Цікавий варіант - заварити чай прямо в молоці, подібно до того, як роблять в Азії. Молоко необхідно нагріти, розбавити з гарячою водою (а можна і зовсім не розбавляти), додати чай і паличку кориці, настояти. Кому з цукром, кому вприкуску з шоколадкою - смак виходить ніжний і святковий.

Чай з медом: користь чи шкода

Мед краще додавати в теплий чай, так як в поєднанні з гарячим чаєм він приносить більше шкоди, ніж користі, хоча безсумнівно допоможе при застуді. Вже при 40 градусах мед починає виділяти отруйні речовини. Мед також можна вживати з варіаціями холодного чаю.

Детальніше про те, що можна додавати в чай, ви можете прочитати в статті З чим пити чай. Крім того, всім любителям цього напою, що бадьорить напевно виявиться корисним наш загальний розділ чай.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!