» » » Як готувати лисички?

Як готувати лисички?

Як готувати лисички?

Кожного грибника радує веселе сімейство грибів сонячного кольору на узліссі. Збирати їх одне задоволення. Ростуть вони великими сім`ями, та й до того ж ніколи не бувають червивими.

Лисички гриби благородні, ароматні, вони корисні і дуже смачні. У них міститься маса корисних речовин: вітаміни А і Б, мідь, цинк, деякі амінокислоти. Як готувати лисички? Існує безліч рецептів страв з цих грибів, до речі, вони прості в приготуванні, їх навіть не обов`язково попередньо відварювати. З них готують величезну кількість страв, серед яких супи, другі страви, соуси і пироги, їх маринують, смажать і сушать. Навіть якщо ви ніколи раніше не мали справу з грибами, то ви все одно зможете приготувати страви з лисичок, які ми вам рекомендуємо. Прочитайте їх і спробуйте приготувати, ваші близькі напевно оцінять ваші старання.

Лисички з картоплею

Картопля з грибами це класика. Отже, як готувати лисички з картоплею? Ця страва напевно зможе приготувати будь-який, хто вміє смажити картоплю. Для приготування вам знадобляться: велика сковорода, картопля, лисички і ріпчасту цибулю. Картоплю чистимо і ріжемо брусочками і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом. Поки картопля смажиться, готуємо гриби: великі ріжемо на кілька частин, маленькі можна залишити цілими. Потім гриби запускаємо до картоплі і далі готуємо всі разом. До кінця смаження додаємо нарізану цибулю і сіль. Блюдо готове. Виходить простої смачно.



Другий варіант цієї страви: спочатку смажимо гриби з цибулею до напівготовності. Потім додаємо в блюдо заздалегідь відварений і нарізану картоплю, і все доводимо до готовності. В кінці можна заправити страву сметаною і посипати нарубаної зеленню.

Рулетики з курячих грудок з лисичками

Якщо перша страва підійде для простого домашнього обіду на швидку руку, то цими рулетиками можна і гостей порадувати. Вам знадобляться: 4 грудки, лисички, цибуля ріпчаста, сухарі для панірування. Смажимо дрібно нарізані лисички з цибулею до готовності. Грудки відбиваємо, укладаємо на них грибну суміш, загортаємо в рулети. Для міцності рулетики можна закріпити зубочисткою або зав`язати ниткою. Обсмажуємо обвалені в сухарях рулети на маслі. Потім наливаємо в сковороду воду або бульйон і ставимо в розігріту духовку хвилин на 15.



Готові рулети ви можете подати з картопляним пюре або овочевим салатом, прикрасивши все зеленню петрушки.

Пиріг з лисичками

Для пирога вам знадобляться: Тісто дріжджове, можна покупне, лисички, кілька цибулин, три яйця, сир твердий або плавлений типу Віоли. Гриби дрібно ріжемо, обсмажуємо на рослинному маслі разом з ріпчастою цибулею. Коли гриби приготуються, знімаємо їх з вогню і трохи охолодити. Збиваємо яйця, вводимо їх в трохи остигнула грибну масу. Потім заправляємо блюдо сиром, солимо, додаємо перець за смаком.

Форму з високими бортиками викладаємо тестом, заповнюємо її грибами. Ставимо в духовку, прогріту до 180 градусів на півгодини. Блюдо краще подавати трохи остиглим, щоб начинка схопилася, і сир застиг. Пиріг виходить просто чарівним, він дуже ніжний, особливо в холодному вигляді.

Соус до спагеті з лисичок

Для соусу знадобляться: лисички, цибуля ріпчаста, вершки 20%. Гриби дрібно ріжемо, обсмажуємо на олії разом з цибулею до тих пір, поки волога з грибів не випарується. Потім додаємо пачку вершків, додаємо сіль і перець, уварюємо до загустіння. Відварені спагетті викладаються на велике блюдо, зверху поливають соусом. Ця страва виходить таким же, які подаються в італійських ресторанах, і може бути, навіть смачніше.

Є безліч способів, як готувати лисички, гриби ці смачні в будь-якій страві. Почніть готувати їх з найпростіших рецептів, а освоївши їх, може переходити до більш вишуканим, яких безліч на просторах інтернету в різних куховарських книгах. Але грибний вік короткий, всього пару місяців зростають вони в наших лісах, тому, якщо ви так любите страви з грибів і знаєте, як готувати лисички, ви можете заморозити їх на зиму. Страви із заморожених лисичок так само смачні, як і зі свіжих. Так що готуйте їх і їжте на добре здоров`я.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!