» » » Як є пшоно?

Як є пшоно?

Як є пшоно?

Пшоно - це крупа, що обробляється з культурних різновидів проса, одна з найперших культур, що вирощуються ще в стародавньому Китаї та Монголії. Пшоно буває не тільки жовтим. Воно може бути і білим, і червоним, і навіть сірим. Але жовті зерна мають найкращі смакові якості. У нашій статті ми розповімо вам, як є пшоно правильно, і в якому вигляді воно зазвичай подається.

  • На відміну від інших каш, пшоняна довго не зберігатися. В першу чергу це пов`язано з великим вмістом жиру в ній, який з часом починає окислюватися, внаслідок чого каша починає видавати неприємний запах і її смак стає прогірклим. Тому пшоняну кашу завжди необхідно вживати в свіжому вигляді. А ще краще готувати з неї пироги або запіканки.
  • Перш, ніж щось готувати з пшона, ретельно перевірте крупу на чистоту. Якщо є необхідність, переберіть її вручну. Після всіх виконаних процедур добре промийте крупу водою. Остання промивка обов`язково проводиться в гарячій воді. Варити пшоно необхідно у великій кількості рідини, до його напівготовності. Як тільки ви помітили, що пшоно починає розгортатися, злийте всю воду, а потім налийте в кашу молоко, в якому і закінчиться процес подальшого приготування. Так ви зможете істотно збільшити смакові якості каші, і зможете усунути специфічний запах.

Як є пшоно правильно

Найбільш часто, з пшона готують звичайну кашу, яка подається на стіл в гарячому вигляді з додаванням олії. Але вмілі господині можуть готувати з пшона цілі кулінарні шедеври.

  • Молочна пшоняна каша - різновид страви з пшона, в якому як додатковий компонент застосовується молоко. Справжні любителі і гурмани пшона, стверджують, що це найоптимальніший спосіб приготування пшоняної каші, при якому відчуваються всі смакові якості, а також усуваються її негативні запахи. Молочна каша сама по собі є солодким продуктом, і тому часто її люблять не тільки дорослі, але ще і діти.
  • Пшоняна каша з гарбузом - ще один різновид приготування цього злаку. Крім молока і масла, в практично готове пшоно додається гарбузове пюре. При цьому поєднуються не тільки смакові якості цих продуктів, але ще і їх корисні властивості. Також гарбуз, надає пшону солодкий, злегка медовий присмак, що робить її досить цікавою.
  • Коровай - так, уявляєте, з пшоняної каші можна зробити навіть коровай! Це досить смачне і специфічне блюдо, яке здавна облюбували наші господині. Якщо ви хочете здивувати близьку людину, а також піднести йому на обід щось новеньке, ви не прогадаєте, якщо приготуєте коровай з пшоняної крупи.
  • Запіканка - напевно, одне з найсмачніших страв з пшона. Мало того, що в страві знаходиться маса вітамінів і корисних речовин, так і саму страву має ніжний смак пшоняної каші на молоці, з нотками свіжої випічки і ароматною хрусткої скоринки.
  • Каша з чорносливом і горіхами - можна сказати, це своєрідні мюслі з пшона. Купа корисних продуктів - горіхи, чорнослив, курага, і дуже приємний смак. Така каша не залишить нікого байдужим, підніме життєвий тонус і додасть організму заряд енергії.
  • Плов з пшона - якщо ви пристрасний шанувальник м`яса, а тим більше плову, ви просто зобов`язані спробувати це блюдо. Поєднання жирних видів м`яса і прекрасних смакових якостей пшона, складуть просто вражаючу комбінацію. Плов з пшона дуже поживний і досить калорійний, це блюдо буде прекрасним обідом в доповненні зі свіжим салатом.


Тепер вам відомо, як є пшоно, і як його готують і вживають в їжу наші народні умеліци. Приємного вам апетиту!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!