» » » Як варити манну кашу?

Як варити манну кашу?

Як варити манну кашу?

Всі ми з дитинства пам`ятаємо смак манної каші. Дуже багато зовсім не люблять це блюдо, але якщо варити манну кашу, дотримуючись усіх правил, то вона може перевершити всі очікування і порадувати своїм смаком як дітей, так і дорослих. Так як правильно варити манну кашу, щоб вона стала справжнім ласощами?

Як правило, манна каша вариться з крупи, яка представляє собою звичну всім пшеничну муку, але грубого помелу. Як аналог манки можна використовувати і подрібнений в кавомолці рис, такий варіант буде більш корисним. Класичний рецепт манної каші дуже простий: один літр води або молока на 300 мл крупи. Але щоб все вийшло красиво і смачно слід використовувати деякі секрети господинь.

Манна каша без грудочок: правда чи вигадка?

Головне питання, яке мучить багатьох під час приготування манної каші - як зварити її без грудочок? Перш за все, щоб каша вийшла однорідна, важливо дотримуватися кількох простих правил:

  • засипати крупу слід в уже киплячу рідину;
  • необхідно висипати манку тонкою цівкою, а найкраще через сито;
  • під час всього процесу варіння, манну кашу необхідно розмішувати, тому що крупа розварюється менш, ніж за півхвилини;
  • до того, як каша загусне, треба встигнути висипати в кипляче молоко (або воду) всю підготовлену порцію. Інакше остання частина круп не розвариться, як слід і з`являться грудочки.


Крім цього, слід пам`ятати: чим дрібніше помел крупи, тим швидше вона стає густою. Отже, при варінні більш дрібної манки потрібно буде намагатися все робити якомога швидше, щоб запобігти появі грудочок.

На смак і колір всі каші різні

Як варити манну кашу на кшталт більш-менш зрозуміло, але як зробити, щоб дитина і будь-яка доросла з`їв її з задоволенням? Тут слід враховувати, перш за все, смаки дитини та інших членів сім`ї. Хтось любить солодша, комусь подобається абсолютно прісна каша, а хтось віддає перевагу додавати фрукти і ягоди.



Щоб манна каша не викликала огиду у дитини найкраще варити її на молоці (в разі, якщо дитина грудного віку або страждає алергією на даний продукт, то молоко можна замінити на воду) з додаванням цукру і / або інших бажаних компонентів.

Для того, щоб каша вийшла ніжною, слід варити на молоці суворо дотримуючись пропорції: 500 мл молока на 0,75 склянки манної крупи, тобто приблизно 100-150 мл. Молоко довести до кипіння, додавши попередньо в нього сіль і цукор за смаком, і всипати за допомогою сита манну крупу, після чого варити 1-2 хвилини, інтенсивно помішуючи. Після чого накрити каструлю щільною кришкою і дати постояти 10-15 хвилин до її повного розбухання. Тільки після цього можна додавати масло, джем, варення і т.д. Формування смаку каші буде відбуватися не під час варіння, а під час її набрякання під кришкою, ось чому так важливо дати страві настоятися. В цьому випадку каша вийде без неприємної маслянистої плівки, будуть на смак відчуватися дрібні крупинки. Саме цей рецепт дає відповідь на питання як варити манну кашу дитині.

Існує ще один спосіб приготування манної каші. Манну крупу розігріваємо в глибокій емальованому сковорідці разом з вершковим маслом до легкого пожовтіння. Після чого заливаємо молоком або сумішшю молока і води, де води - трохи більше половини. Потім слід швидко розмішати і дати покипіти 2-3 хвилини і щільно закрити кришкою. Як і в першому варіанті кашу потрібно витримати до повного розбухання. Таке блюдо буде ще смачніше, але підходить воно більше для дорослих, ніж для маленьких дітей.

Урізноманітнити смак манної каші і збагатити її вітамінами можна за допомогою фруктів. Це зробить манку не тільки корисною, а й більш приємною для дітей. Зваріть кашу будь-яким вподобаним способом, дайте їй злегка охолонути, додайте в неї яйце і збийте за допомогою міксера. Після чого можна сміливо додавати такі фрукти, як яблука, груші, банани, персики. Фрукти можна порізати кубиками або часточками і прикрасити ними кашу. Також можна додати і ягоди, тут найкраще підійдуть вишня, черешня, малина, ожина і полуниця. Якщо Ви хочете додати сухофрукти, то попередньо їх слід вимочити в холодній воді протягом години.

Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!